Κριθαράκι με αρωματικό κιμά γαλοπούλας
Μια εύκολη και νόστιμη ελαφριά παραλλαγή του παραδοσιακού κυριακάτικου φαγητού!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και σουρώνουμε προσθέτοντας λίγο λάδι για να μην κολλήσει και το αφήνουμε στην άκρη.
-
2
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να πάρουν όλα ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.
-
3
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε καλά μέχρι να μην έναι καθόλου κόκκινος.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί.
-
5
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο αν χρησιμοποιήσουμε και τα αφήνουνε να βράζουν για περίπου 15-20 λεπτά.
-
6
Διορθώνουμε την γεύση αλάτι πιπέρι ή αν θέλουμε ακόμα λίγο απο το κάρδαμο και το κόλιανδρο.
-
7
Τέλος προσθέτουμε και τον φρέσκο μαιντανό.
-
8
Σερβίρουμε ανάκατευοντας την σάλτσα του κιμά με το κριθαράκι και τριμμένο τυρί αν θέλουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια