Κριθαράκι με αρωματικό κιμά γαλοπούλας

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
spritz
spritz @cook_8456972
athina,

Μια εύκολη και νόστιμη ελαφριά παραλλαγή του παραδοσιακού κυριακάτικου φαγητού!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3-4 άτομα
  1. 500 κιλό κιμά γαλοπούλας
  2. 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 κεσεδάκι μανιτάρια ψιλοκομμένα
  4. 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  5. 1 κύβο κοτόπουλο (προαιρετικά)
  6. 1 κ.γ. κάρδαμο
  7. 1 σκελίδα σκόρδο
  8. φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  9. αλάτι πιπέρι
  10. ελαιόλαδο
  11. 1 σακουλάκι κριθαράκι χονδρό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και σουρώνουμε προσθέτοντας λίγο λάδι για να μην κολλήσει και το αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια με το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να πάρουν όλα ένα ωραίο κίτρινο χρώμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε τον κιμά και τον σωτάρουμε καλά μέχρι να μην έναι καθόλου κόκκινος.

  4. 4

    Σβήνουμε με το κρασί.

  5. 5

    Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα και τον κύβο αν χρησιμοποιήσουμε και τα αφήνουνε να βράζουν για περίπου 15-20 λεπτά.

  6. 6

    Διορθώνουμε την γεύση αλάτι πιπέρι ή αν θέλουμε ακόμα λίγο απο το κάρδαμο και το κόλιανδρο.

  7. 7

    Τέλος προσθέτουμε και τον φρέσκο μαιντανό.

  8. 8

    Σερβίρουμε ανάκατευοντας την σάλτσα του κιμά με το κριθαράκι και τριμμένο τυρί αν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

spritz
spritz @cook_8456972
στις
athina,