κύρια φωτογραφία συνταγής Κριθαράκι με κιμά 2
machi
machi @cook_8454336

Για ένα γρήγορο, εύκολο και χορταστικό φαγητό!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το φαγητό αυτό είναι σαν πιλάφι και όχι σαν σούπα, έχει δηλαδή πιο στεραιή μορφή και δεν έχει ζουμί.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

39 Minutes
4 άτομα
  1. 350 γρ. κιμά χοντροκομμένο
  2. 2 κούπες κριθαράκι
  3. 1 πούμαρο μικρό
  4. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  6. λίγο ελαιόλαδο
  7. αλάτι
  8. πιπέρι
  9. πάπρικα
  10. προαιρετικάλίγη ξερή μυζήθρα τριμμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (να καλυφθεί ο πάτος) και βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί.

  2. 2

    Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και το κρεμμύδι και όταν τσιγαριστεί καλά βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον μαϊντανό.

  3. 3

    Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πούμαρο, το κριθαράκι και 4 κούπες νερό.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά.

  5. 5

    Αν χρειαστεί κι άλλο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε. Είναι έτοιμο μολίς το κριθαράκι είναι βρασμένο και μαλακό.

  6. 6

    Σερβίρουμε με λίγη μυζήθρα αν θέλουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

Ermioni
Ermioni @cook_8452754
πολυ καλη ιδεα..θα εφαρμοστει αμεσα....μπραβο!!!

Από

machi
machi @cook_8454336
στις