Κριθαράκι με κιμά 2
Για ένα γρήγορο, εύκολο και χορταστικό φαγητό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το φαγητό αυτό είναι σαν πιλάφι και όχι σαν σούπα, έχει δηλαδή πιο στεραιή μορφή και δεν έχει ζουμί.
Υλικά
-
350 γρ. κιμά χοντροκομμένο
-
2 κούπες κριθαράκι
-
1 πούμαρο μικρό
-
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
λίγο ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
πάπρικα
-
προαιρετικάλίγη ξερή μυζήθρα τριμμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (να καλυφθεί ο πάτος) και βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί.
-
2
Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα προσθέτουμε και το κρεμμύδι και όταν τσιγαριστεί καλά βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον μαϊντανό.
-
3
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το πούμαρο, το κριθαράκι και 4 κούπες νερό.
-
4
Χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά.
-
5
Αν χρειαστεί κι άλλο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε. Είναι έτοιμο μολίς το κριθαράκι είναι βρασμένο και μαλακό.
-
6
Σερβίρουμε με λίγη μυζήθρα αν θέλουμε.
Σχόλια (22)