Anthie Christodoulou
Anthie Christodoulou @cook_8514570
,Cyprus

Ένα νόστιμο ελαφρύ φαγητό της «τελευταίας στιγμής»… Με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσής σας μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό ακόμη και με μαγειρεμένο κιμά που πιθανόν σας έχει περισσέψει. Συνδυάζετε λαχανικά, άμυλο και πρωτεΐνη χαμηλή σε λιπαρά ειδικά αν επιλέξετε άπαχο κιμά και τυρί χαμηλών λιπαρών για γαρνιτούρα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε αντί για κριθαράκι, να βάλετε πέννες ολικής άλεσης ή ακόμη και ρύζι για πιλάφι. Μόνο που το ρύζι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο βράσιμο. Εκτός αν βέβαια χρησιμοποιήσετε καστανό ρύζι που χρειάζεται περίπου 8-10 λεπτά και σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
3-4 άτομα
  1. 200-250 γρ. κιμά κοτόπουλο (ή ό,τι άλλο κιμά επιθυμείτε)
  2. 300 γρ. ντοματοχυμό & 1 κ.σ κέτσαπ
  3. 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  4. 4 μανιταράκια άσπρα κομμένα σε λεπτά φετάκια
  5. 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  6. 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
  7. 1 1/2 ποτήρι ανάμεικτα λαχανικά κατεψυγμένα (κ.λπ καλαμπόκι, αρακάς)
  8. 4 κ.σ. τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών της επιλογής σας (αναρή ξηρή, γραβιέρα, παρμεζάνα, μοτσαρέλλα κ.λπ.)
  9. 1 κ.γ. κύμινο (ή αρτισιά)
  10. λίγη κανέλα
  11. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  12. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τον κιμά με ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι.

  2. 2

    Ρίχνετε τα λαχανικά (μανιταράκια, πιπεριές κόκκινη και πράσινη, κατεψυγμένο καλαμπόκι & αρακά). Τα ανακατεύετε λίγο και προσθέτετε τον ντοματοχυμό και 1 κ.σ. κέτσαπ. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό (ζεστό!!!) για να μαλακώσουν τα λαχανικά.

  3. 3

    Ταυτόχρονα σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζετε για 12 λεπτά το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό.

  4. 4

    Στραγγίζετε το κριθαράκι και το ρίχνετε στο μεγάλο τηγάνι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτετε τα μπαχαρικά (κύμινο, κανέλα, μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι). Ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

  5. 5

    Παίρνετε ένα γυάλινο πυρέξ και ρίχνετε μέσα όλο το φαγητό.

  6. 6

    Πασπαλίζετε με τυρί της αρεσκείας σας και το βάζετε στο φούρνο. Στο γκριλ, στους 200 βαθμός για 4-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει λίγο χρώμα.

  7. 7

    Σερβίρετε ζεστό με γιαουρτάκι!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

tetei
tetei @cook_8507675
A, φανταστικα! θα το κανω αυριο και θα σου στειλω σχολια!!!!!!!!! :) Μπραβο!

Από

Anthie Christodoulou
στις
,Cyprus