κύρια φωτογραφία συνταγής Κριθαράκι με κιμά
tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232

Μια πολύ γευστική παραλλαγή της αγαπημένης σε όλους μας μακαρονάδας με κιμά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αν θέλουμε να το βάλουμε για 5 λεπτά σε ένα ταψάκι στο φούρνο για να κάνει κρούστα. Το τυρί μπορεί να είναι και τριμένη φέτα, το δοκίμασα και του πηγαίνει πολύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
4 άτομα
  1. 250 γρ. κριθαράκι μέτριο
  2. 500 γρ. κιμας μοσχαρίσιος
  3. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  4. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  5. 1/2 τενεκεδάκι ντοματάκι ψιλοκομμένο
  6. μαιντανός
  7. αλάτι, πιπέρι, κανέλα
  8. ελαιόλαδο
  9. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το κριθαράκι al dente και το σουρώνουμε καλά.

  2. 2

    Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον κιμα και το ντοματάκι. Τέλος ρίχνουμε στον κιμά τα μπαχαρικά μας και λίγο πριν το κλείσουμε τον μαιντανό.

  3. 3

    Όταν είναι έτοιμο, το ανακατεύουμε με το κριθαράκι και το αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανακατευτούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με το τριμένο τυρί και φυλλαράκια μαιντανό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

tartaletta
tartaletta @cook_8459322
αυτο το φαγητο το κανω κι εγω , μονο που αντι για κρεμμυδι βαζω πρασσο ψιλοκομμενο.\r\nνοστιμο, γρηγορο και ιδανικο για ενα χειμωνιατικο μεσημερι.

Από

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
στις