Κριθαράκι με κοτόπουλο και σόγια σως
Μια εύκολη συνταγή με κοτόπουλο και κριθαράκι που γίνεται πολύ γευστική με την προσθήκη της σόγια σως.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το έτοιμο μίγμα μπαχαρικών περιέχει πάπρικα, κουρκουμά, μοσχοκάρυδο, δενδρολίβανο, τζιντζερ και πολλά άλλα μπαχαρικά, και είναι ιδανικό για κοτόπουλο. Βρίσκεται στα μεγάλα super market.
Υλικά
-
1 πακέτο κριθαράκι
-
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
-
1 κονσέρβα μικρή μανιτάρια ψιλοκομμένα
-
1/2 φλιτζ. σόγια σως
-
1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κριθαράκι σε μια κατσαρόλα.
-
2
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
-
3
Σε άλλη κατσαρόλα, σωτάρουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο.
-
4
Σβήνουμε με τη σόγια σως και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθεί εντελώς το κοτόπουλο.
-
5
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μίγμα μπαχαρικών, και αφήνουμε να βράσει το κοτόπουλο ώσπου να σωθεί το νερό.
-
6
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά το φαγητό.
-
7
Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
Σχόλια (5)