κύρια φωτογραφία συνταγής Κριθαράκι με μανιτάρια

Κριθαράκι με μανιτάρια

Μαγειρεύτηκε 12 φορές
machi
machi @cook_8454336

Εύκολο και γρήγορο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
  1. 4 χούφτες κριθαράκι χοντρό
  2. 7-8 μανιτάρια φρέσκα ή 1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή
  3. 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  4. 1 πούμαρο μικρό
  5. 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Τριμμένη αλμυρή μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε αντικολλητική κατσαρόλλα βάζουμε το ελαιόλάδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.

  2. 2

    Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε ήδη κόψει σε φετες

  3. 3

    Και μόλις αλλάξουν χρώμα βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.

  4. 4

    Προσθέτουμε το πούμαρο και 5 ποτήρια νερό.

  5. 5

    Βάζουμε πιπέρι και αλάτι και το αφήνουμε να απορροφήσει το περισσότερο από το νερό του.

  6. 6

    Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα να μην κολλήσει

  7. 7

    Και όταν έχει ψηθεί το κριθαράκι (το δοκιμάζουμε) αλλά έχει λίγο ζουμάκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

  8. 8

    Το σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (12)

Από

machi
machi @cook_8454336
στις