Κριθαράκι με μανιτάρια
Εύκολο και γρήγορο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
4 χούφτες κριθαράκι χοντρό
-
7-8 μανιτάρια φρέσκα ή 1 κονσέρβα μανιτάρια μικρή
-
1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-
1 πούμαρο μικρό
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Τριμμένη αλμυρή μυζήθρα ή κεφαλογραβιέρα (για το σερβίρισμα)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε αντικολλητική κατσαρόλλα βάζουμε το ελαιόλάδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
-
2
Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε ήδη κόψει σε φετες
-
3
Και μόλις αλλάξουν χρώμα βάζουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.
-
4
Προσθέτουμε το πούμαρο και 5 ποτήρια νερό.
-
5
Βάζουμε πιπέρι και αλάτι και το αφήνουμε να απορροφήσει το περισσότερο από το νερό του.
-
6
Ανακατεύουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα να μην κολλήσει
-
7
Και όταν έχει ψηθεί το κριθαράκι (το δοκιμάζουμε) αλλά έχει λίγο ζουμάκι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα.
-
8
Το σερβίρουμε με τυράκι τριμμένο.
Σχόλια