Ζου Ειρηνη
Ζου Ειρηνη @Zou_irini
Αθήνα

Αυτή η συνταγή ήταν μια έμπνευση της στιγμής με ό,τι είχα στο ψυγείο.  Βγήκε ένα ελαφρύ, νόστιμο και γρήγορο φαγάκι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ένα μυστικό για να μην λασπώσει το κριθαράκι είναι να ρίξουμε στο ταψί 2-3 παγάκια μόλις είναι έτοιμο.Τα φρέσκα μυρωδικά όπως ο βασιλικός καλό είναι να μπαίνουν στο τέλος για να μην χάνουν το άρωμά τους.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
Βγάζει 5 μερίδε
  1. 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  2. 1 κρεμμύδι σε φέτες
  3. 1 πιπεριά πράσινη σε κύβους
  4. 1 πιπεριά κόκκινη σε κύβους
  5. 1 καρότο στον χοντρό τρίφτη
  6. 1 σκελίδα σκόρδο
  7. 1 κουτάκι ντομάτα κονκασέ
  8. 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  9. 1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
  10. 1 κρασοπότηρο λάδι
  11. ρίγανη
  12. βασιλικός
  13. αλάτι
  14. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε λίγο από το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με το σκόρδο.

  2. 2

    Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τον κιμά και όταν καβουρδιστεί καλά σβήνουμε με το κρασί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε 1-2 λεπτά ακόμα.  Ρίχνουμε τον πελτέ, την ντομάτα, τη ρίγανη και καρυκεύουμε.  Προσθέτουμε το λάδι, λίγο νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά.

  4. 4

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.  Σε ένα πυρέξ ή ταψί ρίχνουμε τον κιμά, το κριθαράκι και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.  Βάζουμε στο φούρνο.

  5. 5

    Μόλις το κριθαράκι είναι μισοέτοιμο, προσθέτουμε τον βασιλικό.  

  6. 6

    Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τα γούστα) μέχρι να μαλακώσει εντελώς το κριθαράκι.  Αν σας αρέσει να κρατάει ελαφρώς τα 10 λεπτά είναι αρκετά.