κύρια φωτογραφία συνταγής Κριθαρότο
Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
Αθήνα,

Εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή, φτιάχνεται με τη διαδικασία του πιλαφιού αλλά με ρυθμό ριζότου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα σε περιοδικό μαγειρικής(γαστρονόμος) τη δοκίμασα κι έγινε η αγαπημένη της οικογένειας.Έχει ακόμη ένα υλικό, τον κρόκο Κοζάνης, που τον μουλιάζουμε στο κρασί, αλλά εγώ δεν το χρησιμοποιώ. Σερβίρεται μόνο του με συμπλήρωμα σαλάτα. Ή αν το προτιμάτε με λουκάνικα ή περισεύματα από κρέας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

27 Minutes
2 άτομα
  1. 400 ml ζωμός λαχανικών
  2. 1 μεσαίο κρεμμύδι
  3. 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  4. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  5. 1 μεγάλη τομάτα τριμμένη
  6. 200 γρ φέτα
  7. 1/4 κουτ. γλυκού θυμάρι
  8. 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  9. 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  10. αλάτι- πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το ζωμο.

  2. 2

    Σε βαριά φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε τη μισή ποσότητα από το κριθαράκι. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε και το υπόλοιπο ώστε να έχουμε δύο χρώματα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς και σβήνουμε με το κρασί.

  4. 4

    Προσθέτουμε την τομάτα, αλάτι και θυμάρι.

  5. 5

    Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό ζωμό στο κριθαράκι και ανακατεύουμε.

  6. 6

    Μόλις είναι έτοιμο (περίπου 20 λεπτά) βάζουμε πιπέρι, το βούτυρο για να γυαλίσει και στο τέλος τη φέτα.

  7. 7

    Καλύπτουμε με πετσέτα για να μην στεγνώσει και το σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (22)

ggr
ggr @george
φαίνεται ενδιαφέρουσα. Αν ανταποκριθεί στις προσδοκίες μου, τα πέντε πιρουνάκια θα 'ναι δικά σου.

Από

Λαμπρινή
Λαμπρινή @cook_8451833
στις
Αθήνα,