κύρια φωτογραφία συνταγής Κριτσινάκια - Μπατόν σαλέ πανεύκολα και γρήγορα
Elg
Elg @cook_ELG

Είναι πανεύκολα, πολύ γρήγορα και τέλειο σνακ για τη δουλειά ή το σχολείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή μου βγήκε τυχαία καθώς είχε περισσέψει η ζύμη από κάτι άλλο και είπα να την κάνω έτσι. Τα παιδιά μου, που είναι πολύ δύσκολοι κριτές για μένα, ενθουσιάστηκαν, γι'αυτό και τη δημοσιεύω. Εννοείται, ότι μπορείτε να βάλετε και τριμμένο τυρί ή σκόρδο σε σκόνη, ή... ό,τι άλλο θέλετε αρκεί να είναι τριμμένο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 250 gr γιαούρτι 2% λιπαρά
  2. 250 gr μαργαρίνη
  3. 10 gr μπέικιν-πάουντερ
  4. 1/2 φλυτζανάκι σουσάμι
  5. 1 πρέζα αλάτι
  6. 500 gr (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1 αβγό και λίγο γάλα εβαπορέ για άλειμμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη λιωμένη μαζί με το γιαούρτι, το μπέικιν-πάουντερ, το σουσάμι και το αλάτι.

  2. 2

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας απαλή και εύπλαστη.

  3. 3

    Ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο αρκετά παχύ (αυτό εξαρτάται από το πόσο χοντρά θέλουμε τα κριτσίνια), κόβουμε λωρίδες και τις ρολάρουμε ελαφρά να γίνουν σαν μπαστουνάκια.

  4. 4

    Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα, αλείφουμε με ένα μείγμα από 1 αβγό και 2 κ.σ. γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.

  5. 5

    Τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε φούρνο με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. (Τα λεπτά μπαστουνάκια γύρω στα 15 με 17 λεπτά και τα πιο χοντρά γύρω στα 20-25 λεπτά).

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

tasa.dimi
tasa.dimi @cook_8490161
παρα πολυ ωραια! Τελεια για ολες τις ωρες μπαβο!!!

Από

Elg
Elg @cook_ELG
στις