Κριτσίνια καρύδας
Αν σας αρέσουν τα γλυκά κριτσίνια και η ινδική καρύδα, τότε αυτή η συνταγή είναι η ιδανική! Εύκολα, μυρωδάτα και... κριτσανιστά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή αυτή είναι της θείας μου, Χρύσας, και από ότι μου είπε είναι δική της έμπευση. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι ποσότητα βγαίνει με αυτή τη δόση, απλά θυμάμαι οτι βγαίνουν μπόλικα. Αν θέλετε να φτιάξετε μια μικρή μόνο ποσότητα για να τα δοκιμάσετε, θα πρότεινα να φτιάξετε τη μισή δόση.
Υλικά
-
1 μαργαρίνη (250 γραμμάρια)
-
1 ποτήρι ζάχαρη
-
2 αυγά
-
3 ποτήρια καρύδας (ινδοκάρυδο τρίμμα) περίπου 250-300 γραμμάρια
-
αλεύρι Up όσο πάρει (περίπου ½ κιλό, αν θυμάμαι καλά)
-
σουσάμι (περίπου 200 γρ.)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και την καρύδα και στο τέλος πλάθουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
-
3
Πλάθουμε σε μπαστούνια με μεγέθος σαν χοντρό μαρκαδόρο και τα περνάμε από σουσάμι.
-
4
Ψήνουμε περίπου 30’ στους 180 βαθμούς. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (5)