Κριτσίνια με ντομάτα και καρότο
Τραγανά και πολύ νόστιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν βγούνε τα κριτσίνια από το φούρνο αποφύγετε να τα κλείσετε σε κάποιο μπολ για να μην μαλακώσουν. Καλή επιτυχία! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 ντομάτες πολτοποιημένες
-
2 μεγάλα καρότα τριμμένα
-
100 γραμμάρια ηλιόσπορο
-
150 ml λάδι (μισό ελαιόλαδο-μισό καλαμποκέλαιο)
-
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 600-700 γραμμάρια)
-
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
-
2
Δοκιμάζουμε το μείγμα για το αλάτι.
-
3
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά-σιγά μέχρι να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα το ζυμάρι.
-
4
Πλάθουμε λεπτά κορδόνια ή όποιο άλλο σχέδιο προτιμάμε.
-
5
Ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (17)