Κριτσίνια
Εδώ θα βρείτε τη συνταγή για κριτσίνια τραγανά.Ελπιζω να σας αρέσει!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε πριν βάλετε τα κριτσίνια στον φούρνο να τα πασπαλίσετε μ σουσάμι ή σταφίδες (εγώ σε αυτή τη φωτογραφία δεν έβαλα τίποτα από τα δύο). Καλή Τύχη! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
750 γρ. λευκό αλεύρι σκληρό
-
1 φακελάκι μαγιά
-
450 ml χλιαρό νερό
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 κουταλιά ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε το αλεύρι,τη μαγιά,το νερό,το αλάτι και το ελαιόλαδο σε μια λεκάνη.
-
2
Με τα χέρια σας ανακατεύετε καλά τα υλικά,μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
-
3
Πασπαλίζετε το τμήμα πάγκου που θα χρησιμοποιήσετε με λίγο αλεύρι.
-
4
Τοποθετείτε τη ζύμη στον πάγκο. Ζυμώνετε για δέκα λεπτά. Η ζύμη πρέπει να γίνει απαλή στην υφή και λαστιχένια.Δεν πρέπει να κολλάει.
-
5
Κόβετε τη ζύμη σε είκοσι τεμάχια (μπορεί να βγούν και παραπάνω).
-
6
Πλάθετε το καθένα σε μακρόστενο σχήμα, σαν χοντρό μαρκαδόρο.
-
7
Λαδώνετε δύο ταψιά. Τοποθετείτε πάνω τα κριτσίνια,αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους.
-
8
Σκεπάστε τα άψητα κριτσίνια με μια πετσέτα και αφήστε τα για μισή ώρα.
-
9
Όσο περιμένετε τα κριτσίνια,προθερμαίνετε το φούρνο στους διακόσιους βαθμούς Κελσίου.
-
10
Ξεσκεπάζετε τα κριτσίνια και τα ψήνετε για έξι με οχτώ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (5)