papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133

Κροκάν για διακόσμηση γλυκών και παγωτών.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε κροκάν και από άλλους ξηρούς καρπούς (όπως Φουντούκι ψύχα ανάλατο ή Φιστίκι Αιγίνης ψύχα ανάλατο). Σε αυτή την περίπτωση προσέχουμε λίγο το καβούρντισμα, ιδιαίτερα στο Φιστίκι, γιατί το αποτέλεσμα είναι "βαρύ" και επίσης βάζουμε άλλου είδους λικέρ (όπως Frangelico για την περίπτωση του Φουτουκιού ή και καθόλου...). ΤΟ συγκεκριμένο κροκάν το χρησιμοποιώ για να γαρνίρω παγωτό ή τούρτες και γλυκά. Επίσης αφού το φτιάξετε μπορείτε να το αλέσετε στο μπλέντερ σε σκόνη και να το βάλετε μέσα σε κέικ ή παντεσπάνια για να δώσετε μια πιο ιδιαίτερη γεύση. Προσωπικά το έχω χρησιμοποιήσει αλεσμένο και ανακατεμένο με λίγο λιωμένο βούτηρο και σαν βάση πάστας με μους σοκολάτα...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
  1. 250 γρ. Αμύγδαλο ψύχα ασπρισμένο ανάλατο
  2. 1 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
  3. 4 κουτ. σούπας Ζάχαρη άσπρη κρυσταλική
  4. 4 κουτ. σούπας Ζάχαρη καστανή ή μαύρη
  5. 3 κουτ. σούπας λικέρ Amaretto

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χοντροκόβουμε το αμύγδαλο στο μπλέντερ.

  2. 2

    Ζεσταίνουμε καλά ένα πολύ καλό αντικολητικό τηγάνι και μόλις κάψει ρίχνουμε το βούτυρο.

  3. 3

    Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξανθίνει.

  4. 4

    Αποφασίζουμε πόσο καβουρντισμένο το θέλουμε και τότε ρίχνουμε το λικέρ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

  5. 5

    Έπειτα ρίχνουμε και τις ζάχαρες και ανακατεύουμε συνεχώς καλά.

  6. 6

    Όταν λιώσει η ζάχαρη, καραμελώνει και αρχίζει το μίγμα να κολάει. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε για ακόμα λίγο.

  7. 7

    Στρώνουμε αντικολητικό χαρτί σε μια επιφάνεια και αδειάζουμε εκεί το μίγμα προσέχοντας γιατί η καραμέλα καίει πολύ.

  8. 8

    Με την ξύλινη κουτάλα στρώνουμε το μίγμα για να απλωθεί και το αφήνουμε να κρυώσει.

  9. 9

    Μόλις χλιαρίνει λίγο με τα χέρια μας αρχίζουμε να το τρίβουμε για να ξεχωρίσουν τα μεγάλα κομμάτια που πιθανόν έχουν κολήσει μαζί λόγω της καραμέλας.

  10. 10

    Διατηρείται για αρκετό καιρό σε δροσερό μέρος.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

glykoula
glykoula @Harisiro1982
Καλησπερα να ρωτησω κατι μπορουμε να μην βαλουμε και καθολου λικερ ή ποτο;

Από

papajim_gr
papajim_gr @cook_8452133
στις