Κροκέτες Αυγών
Υλικά
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
1 κ.σ κομμένο κρεμμύδι
-
1 κ.γ. ψιλοκομμένος μαιντανός
-
4 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα
-
6 σφιχτά αυγά κομμένα
-
2 χτυπητά αυγά
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
-
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε ηλιέλαιο σε φριτέζα.
-
2
Κάψτε το βούτυρο σε τηγάνι.
-
3
Προσθεστε το κρεμμύδι και το μαιντανό.
-
4
Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
-
5
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
-
6
Ρίξτε το ζεστό γάλα, ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε.
-
7
Συνεχίστε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
-
8
Ανακατεύετε κάθε τόσο.
-
9
Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
-
10
Βάλτε τα κομμένα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε την σάλτσα. Ανακατέψτε καλά.
-
11
Φτιάξτε με το μίγμα κροκέτες. Περάστε τις στο χτυπητό αβγό και ύστερα βάλτε τις στην φρυγανιά.
-
12
Τηγανίστε τις κροκέτες στην φριτέζα για 2 λεπτά. Αν θέλετε σερβίρετε με σάλτσα ντομάτα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια