Κροκέτες με κιμά
Κρέπες με κιμά πανε
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύουν τέλεια την πατζαροσουπα
Υλικά
-
Κρέπες
-
3 ποτήρια φρέσκο γάλα
-
1 αυγό
-
2 ποτήρια αλεύρι (εξαρτάται από το αλεύρι μπορεί να πάρει λιγότερο ή περισσότερο)
-
1/2 κ.γ. αλατι
-
1/2 κ.γ. παπρικα
-
Λαδι για το τηγάνι
-
Γέμιση
-
1/2 kg κιμά
-
2-3 καρότα
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό
-
1/2 ματσάκι σέλινο
-
1 μεγαλο κρεμμύδι
-
Αλατι, πιπερι
-
Μπούκοβο προαιρετικά
-
Για το παναρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε τις κρέπες αναμιγνύοντας όλα τα υλικα στο μίξερ
-
2
Τις τις ψήνουμε σε αντικολλητικο τηγάνι με λιγο λαδι
-
3
Στον χοντρό τριφτή περνάμε τα καρότα και το κρεμμύδι
-
4
Μετα τα τσιγαρίζουμε όλα μαζι και με τον κιμα
-
5
Αλατο-πιπερώνουμε και βάζουμε λιγο νερό και το αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει.
-
6
Μόλις είναι έτοιμο βάζουμε τον μαϊντανό και το σέλινο και ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει
-
7
Μετά παίρνουμε μια μια την κρέπα και την γεμίζουμε και κλείνουμε όπως στους λαχανοντολμάδες
-
8
Περνάμε από το αυγο και μετα την φρυγανιά και το ρίχνουμε στο τηγάνι σε καυτό λαδί και το περνάμε από όλες τις μεριές για να ρόδοκοκκινίσει
Σχόλια (5)