Κροκέτες με κοτόπουλο και καλαμπόκι
Λίγα μυστικά ακόμα
Σερβίρετε με σάλτσα κοκτειλ
Υλικά
-
3 κουτάλια της σούπας βούτυρο
-
3 κουτάλια της σούπας αλεύρι
-
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό γάλα
-
2 φλυτζάνια του τσαγιού καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
-
1 κρόκος αυγού
-
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο βρασμένο κοτόπουλο
-
αλατι
-
πιπέρι
-
Για το πανάρισμα
-
αλεύρι
-
χτυπημένα αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κάψτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι
-
2
Προσθέστε 3 κουτάλια της σούπας αλεύρι και ανκατέψτε καλά
-
3
Μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά
-
4
Ρίξτε το γάλα και αλατοπιπερώστε
-
5
Μαγειρέψτε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά
-
6
Προσθέστε το καλαμπόκι, τον κρόκο αυγού και το κοτόπουλο
-
7
Ανακατέψτε καλά
-
8
Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά σε μέτρια φωτιά
-
9
Μεταφέρετε το μίγμα σε μια μεγάλη πιατέλα και σκεπάστε το με διαφανή μεβράνη
-
10
Βάλτε το στο ψυγείο για μια ώρα
-
11
Φτιάξτε κροκετες με το μίγμα
-
12
Αλευρώστε τις, και βάλτε τις στα χτυπημένα αυγά και ύστερα στην φρυγανιά
-
13
Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι για 4 λεπτά γυρίζοντας τις ώστε να ροδίζουν από ολες τις μεριές
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια