Κροκέτες μπακαλιάρου

Bαθμολογία: 4.7143
       
 
7 ψήφοι
,

Περιγραφή

Tραγανές και πολύ νόστιμες, τρώγονται σαν μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο...

Κροκέτες μπακαλιάρου

Τι χρειαζόμαστε:


  • 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • βούτυρο
  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λεμόνι
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Ψάρια , Με θαλασσινά
Μέθοδος: Τηγανιού
Περιέχει: Αβγά , Βούτυρο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:


  1. Μουσκεύετε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα σκεπάζετε με κρύο νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν γίνουν χλιαρά τα στραγγίζετε και τα κομματιάζετε με πηρούνι.
  2. Βράζετε με το φλούδι τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Πριν κρυώσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ή τις λιώνετε με πηρούνι.
  3. Προσθέτετε τον πουρέ στο μπακαλιάρο, τα κρεμμύδια αφού τα σωτάρετε με λίγο βούτυρο, ένα αυγό και ένα κροκάδι. Δουλεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Πλάθετε το μίγμα σε κροκέτες και τις αλευρώνετε. Τις βουτάτε στο ασπράδι, αφού το χτυπήσετε με ένα κουταλάκι λάδι. Κατόπιν τις τυλίγετε στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε μπόλικο και καυτό λάδι.
  5. Τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με φέτες λεμονιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από βιβλίο της Χρύσας Παραδείση... και όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου ήταν ένας έξυπνος τρόπος να τρώνε ψάρι..

Σχετικές συνταγές

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 30-11-09  
    Μπράβο. Πολύ ωραία συνταγή. Ενθουσιάστηκαν όλοι, οπότε καθιερώνεται. Μόνο να σημειώσω ότι είναι καλύτερα το μίγμα να φτιαχτεί από τη προηγούμενη μέρα για να δέσει καλά και να μπορεί έτσι να πλαστεί εύκολα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΗ, 14-2-11  
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 3-11-11  
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 4-11-11  
    Πολύ ωραία συνταγή !!! ΛαδοΜπούκι να σε ρωτήσω ,μπακαλιάρο βάζεις φρέσκο,κατεψυγμένο ή παστό?
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 4-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ!!!! Την έχω κάνει με παστό και με κατεψυγμένο....
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-12  
    Φάγανε και τα μεγάλα παιδιά ψάρι :) Απλώς αντί βουτύρου μάρανα το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο. Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 5-11-14  
    Πολυ ωραια συνταγη,εβαλα αλατι κ πιπερι στο μιγμα.
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 11-3-15  
    #
    Σχόλιο από george sefi, 28-10-15  
    Οι πιο νοστιμες κ ευκολες ψαροκροκετες που εχω προσφερει.Συγχαρητηρια για την συνταγη.

    9 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από MamaKiki, 30-11-09  
    Μπράβο. Πολύ ωραία συνταγή. Ενθουσιάστηκαν όλοι, οπότε καθιερώνεται. Μόνο να σημειώσω ότι είναι καλύτερα το μίγμα να φτιαχτεί από τη προηγούμενη μέρα για να δέσει καλά και να μπορεί έτσι να πλαστεί εύκολα. Ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΜΑΗ, 14-2-11  
    #
    Σχόλιο από mariaporozan, 3-11-11  
    #
    Σχόλιο από kikibebe2, 4-11-11  
    Πολύ ωραία συνταγή !!! ΛαδοΜπούκι να σε ρωτήσω ,μπακαλιάρο βάζεις φρέσκο,κατεψυγμένο ή παστό?
    #
    Σχόλιο από ΛαδοΜπούκι, 4-11-11  
    Ευχαριστώ πολύ!!!! Την έχω κάνει με παστό και με κατεψυγμένο....
    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 25-9-12  
    Φάγανε και τα μεγάλα παιδιά ψάρι :) Απλώς αντί βουτύρου μάρανα το κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο. Σ'ευχαριστούμε για τη συνταγή.
    #
    Σχόλιο από ΣΤΕΛΛΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ, 5-11-14  
    Πολυ ωραια συνταγη,εβαλα αλατι κ πιπερι στο μιγμα.
    #
    Σχόλιο από ΛΕΝΑ ΚΟΝΤ., 11-3-15  
    #
    Σχόλιο από george sefi, 28-10-15  
    Οι πιο νοστιμες κ ευκολες ψαροκροκετες που εχω προσφερει.Συγχαρητηρια για την συνταγη.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Μερικά ψάρια είναι
    Οι μεσογειακοί λαοί πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ό...
    Ψάρια: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε πλέον σχεδόν όλα τα ψάρια καθ'...
    Ο εθνικός μας μπακαλιάρος!
    H κατανάλωση του βακαλάου στην Ελλάδα έχει επετεια...
    Πώς καταψύχουμε ψάρια
    Ψαρέψαμε φρέσκα ψαράκια αλλά δεν θα τα φάμε αμέσω...
    Πως θα ξεχωρίσουμε το φρέσκο ψάρι
    Απο την ουρά ή από το κεφάλι βρωμάει το ψάρι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 25 αγαπημένων συνταγών, του/της Saraswati
    Fish
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Christine Vlotaros
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της nataliana
    Κυρίως πιάτα
    Ένα βιβλίο 14 αγαπημένων συνταγών, του/της elenikolas
    ψαρι
    Ένα βιβλίο 4 αγαπημένων συνταγών, του/της delphinakigr