Margiova
Margiova @KoXan

Tραγανές και πολύ νόστιμες, τρώγονται σαν μεζεδάκι αλλά και κυρίως πιάτο...

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από βιβλίο της Χρύσας Παραδείση... και όταν ήταν μικρά τα παιδιά μου ήταν ένας έξυπνος τρόπος να τρώνε ψάρι..

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1/2 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
  2. 1/2 κιλό πατάτες
  3. 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. ελαιόλαδο
  5. αλεύρι
  6. λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μουσκεύετε τα φιλέτα μπακαλιάρου. Τα σκεπάζετε με κρύο νερό και μόλις αρχίσουν να βράζουν τα αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν γίνουν χλιαρά τα στραγγίζετε και τα κομματιάζετε με πιρούνι.

  2. 2

    Βράζετε με το φλούδι τις πατάτες και τις καθαρίζετε. Πριν κρυώσουν τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ ή τις λιώνετε με πιρούνι.

  3. 3

    Προσθέτετε τον πουρέ στο μπακαλιάρο, τα κρεμμύδια αφού τα σωτάρετε με λίγο βούτυρο, ένα αυγό και ένα κροκάδι. Δουλεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.

  4. 4

    Πλάθετε το μίγμα σε κροκέτες και τις αλευρώνετε. Τις βουτάτε στο ασπράδι, αφού το χτυπήσετε με ένα κουταλάκι λάδι. Κατόπιν τις τυλίγετε στη φρυγανιά και τηγανίζετε σε μπόλικο και καυτό λάδι.

  5. 5

    Τις σερβίρετε γαρνιρισμένες με φέτες λεμονιού.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

arela
arela @arela73
Πολυ ωραια συνταγη αν την ακολουθησουμε αυστηρα αλλα και υγιεινή γιατι λόγο του ότι τηγανιζονται βρασμενα δεν ρουφαει λαδι. Πολυ καλη εναλλακτική λυση για τα παιδια, την εφτιαξα και την καθιερώνω στο προγραμμα μου!

Από

Margiova
Margiova @KoXan
στις