Κρουασάν βουτύρου
Τα κρουασάν βουτύρου είναι πάρα πολύ νόστιμα, έχουν κάποια διαδικασία μέχρι να τα φτιάξουμε αλλά το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε τη ζύμη να την κόψετε με το ειδικό στρόγγυλο μαχαιράκι που κόβουμε την πίτσα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
-
2
Ανακατέψτε με όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να ετοιμαστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη. Σκεπάστε την με μια πετσέτα και τοποθετήστε την κοντά σε ζέστη για περίπου 1-1 1/2 ώρα.
-
3
Ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο. Σπάστε το βούτυρο με τον πλάστη και ανακατέψτε τον με τη ζύμη. Τοποθετείστε το στο ψυγείο σκεπασμένο με μια πετσέτα όλο το βράδυ.
-
4
Ανοίξτε τη ζύμη σε στρόγγυλο σχήμα και κόψτε την όπως την πίτσα. Κρατήστε τις άκρες της μακρύτερης πλευράς και διπλώστε προς το μέρος σας, δίνοντας στα κρουασάν το σχήμα τους.
-
5
Απλώστε τα κρουασάν σε ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, να έχουν απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με το χτυπημένο αυγό.
-
6
Ψήστε στους 180οC, περίπου για μια ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)