Κρουασάν καραμέλας πεντανόστιμο και πανεύκολο
Πεντανόστιμη και πάρα πολύ απλή συνταγή για τους λάτρεις των κρουασάν από τον Άκη Πετρετζίκη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψάκι καλό θα ήταν να είναι μικρών διαστάσεων.Η συνταγή είναι το κάτι άλλο και για πρωινό! Καλή τύχη!!!
Υλικά
-
2 πακέτα ζύμη για κρουασάν
-
120 γρ. βούτυρο
-
150 γρ. καστανή ζάχαρη (όχι ζάχαρη με μελάσα ή κρυσταλλική)
-
1 κ.σ νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Παίρνουμε τη ζύμη για κρουασάν και όπως είναι κυλινδρική (μιας συγκεκριμένης μάρκας) την κόβουμε κάθετα σε 8 μικρές ροδέλες.
-
2
Αλείφουμε λίγο βουτυράκι στο ταψάκι που θα τοποθετήσουμε τα κρουασανάκια και πασπαλίζουμε στο ταψάκι επίσης και λίγο καστανή ζάχαρη.
-
3
Τοποθετούμε στο ταψάκι τα πρώτα 8 κρουασανάκια.
-
4
Παράλληλα στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο με το λιγοστό νεράκι και όταν λιώσει ρίχνουμε και τη ζάχαρη με τους ξηρούς καρπούς.
-
5
Όταν λιώσει και η ζάχαρη (δεν θέλει πολύ ώρα,1-2 λεπτά) περιχύνουμε το μισό μείγμα από τη ζάχαρη,το βούτυρο και τους ξηρούς καρπούς στα 8 κρουασανάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.
-
6
Έπειτα τοποθετούμε και τα άλλα 8 κρουασανάκια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
-
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Σχόλια (4)