Κρουασάν με τυρί ονειρεμένα

Bαθμολογία: 4.6923
       
 
13 ψήφοι
,

Περιγραφή

Κρουασάν με τυρί ονειρεμένα!!!!

Κρουασάν με τυρί ονειρεμένα
photo: Wendy

Συνταγή από:

ΚΥΡΙΑΚΗ!

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.τσαγιού αλάτι
  • 1 κ.τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κύβο φρέσκια μαγιά
  • περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 1/4 τυρί φέτα τριμμένη
  • 1/4 μανούρι τριμμένο
  • 250 γρ μαργαρίνη (πλακέτα) σε θερμοκρασία δωματίου
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλμυρές λιχουδιές
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γάλα , Τυριά
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 90' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 50' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζεσταίνω το γάλα και διαλύω τη μαγιά.
  2. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το λάδι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  3. Ζυμώνω να γίνει μια ζύμη εύπλαστη και μαλακή και της δίνω τη μορφή φρατζόλας.
  4. Τη χωρίζω με το μαχαίρι σε πέντε κομμάτια.
  5. Κάθε κομμάτι το ανοίγω με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο και με μαχαίρι το κόβω σε οκτώ κομμάτια (αν θέλετε βέβαια το χωρίζετε στα τέσσερα για πιο μεγάλα κρουασάν)
  6. Βάζω τη γέμιση στη φαρδιά άκρη και τυλίγω, με τον τρόπο που τυλίγουμε τα κρουασάν.
  7. Κατ΄αυτό τον τρόπο φτιάχνω 5 Χ 8 = 40 κρουασανάκια (ή 20 μεγαλύτερα)
  8. Λιώνω τη μαργαρίνη βάζοντας από μισό σε κάθε ταψί του φούρνου (ρηχό και βαθύ) και αφού μοιράσω τα κρουασάν ανά 20 σε κάθε ταψί αφήνω στους 150 βαθμούς στον κλασσικό φούρνο να φουσκώσουν.
  9. Στη συνέχεια ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και γυρίζω σε ψήσιμο με αέρα και τα ψήνω μέχρι να πάρουν χρώμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο σε δύο ταψιά (ρηχό και βαθύ) σε αέρα πρέπει να γίνεται ως εξής: στη 2η σχάρα από τον πάτο του φούρνου τοποθετώ το ρηχό ταψί και στην 4η σχάρα από πάνω τοποθετώ το βαθύ ταψί. Τα τελευταία πέντε λεπτά του ψησίματος αλλάζω θέση στα ταψιά.

Φτιάξτε τα κρουασάν αυτά και θα με θυμηθείτε!! Καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    19 Όλα

    #
    Σχόλιο από ace, 4-3-11  
    Την ιδια ακριβως συνταγη φτιαχνω εδω και αρκετα χρονια!Χρησιμοποιω για γεμιση τυρι φετα σκετη,η με κασερι ανακατεμενη,λουκανικακια κοκτεηλ,κτλπ..Φαντασια να εχει κανεις!Μεχρι και με μερεντα τα γεμιζω η μαρμελαδα!
    #
    Σχόλιο από divinas, 4-3-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου κυριακή ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 4-3-11  
    kalhmera se olous,pws borw na antikatasthsw th freskia magia me thn apoxhramenh k se ti posothta;
    #
    Σχόλιο από ace, 4-3-11  
    εγω βαζω 2 φακελακια ξηρη μαγια για αυτη τη δοση
    #
    Σχόλιο από tzeni.masterchef, 4-3-11  
    ειναι τελεια!!
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 10-3-11  
    efxaristw ace gia thn diefkrinhsh
    #
    Σχόλιο από akag, 15-4-11  
    ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ! ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ (ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΟΤΙ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ)! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 3-10-11  
    Φανταστικά! Βέβαια το αλεύρι που μου πήραν ήταν 500 gr. Τα μισά τα γέμισα με μαρμελάδα και τα μισά με ζαμπόν τυρί. Τα έψησα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά. Την επόμενη φορά που θα τα κάνω θα προσθέσω και ένα αυγό για να γίνουν ακόμη πιό αφράτα. Μου βγήκαν 32 κομμάτια. Ανέβασα και φωτό.
    #
    Σχόλιο από argyroz, 1-11-11  
    Πολύ ωραια συνταγή! Την εκανα κ πήρα συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ!, 4-11-11  
    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ WENDY ΓΙΑ ΤΗ PHOTO. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΟΠΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.
    #
    Σχόλιο από celest, 5-11-11  
    Μπράβο Κυριακή!! Τα γέμισα με φέτα (ήταν το μόνο που είχα στο σπίτι) και έγιναν πεντανόστιμα!! Εξαφανίστηκαν! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 22-2-12  
    Την συνταγή αυτή την κάνω χρόνια,μου την είχε δώσει η θεία μου.Είναι πολύ νόστιμα ότι γέμιση και να έχουν.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 22-2-12  
    Ζαφειρένια η συνταγή είναι τέλεια, την κάνουμε με την μητέρα μου εδώ και χρόνια.Γίνονται πολλά και νόστιμα με ότι κι αν τα γεμίσεις.Τα έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και κράτησα μερικά στην κατάψυξη.Μπράβο που ανέβασες τις φωτογραφίες!!!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 24-4-12  
    φαίνεται υπέροχη λιχουδια!!! υπάρχει πουθενα ο τρόπος τυλίγματος κρουασαν? φανταζομαι θα ειναι κατι πολύ απλο, αλλα δεν το εχω δει καθολου... ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από bchinou, 29-5-12  
    Καταπληκτική Την έκανα σήμερα για να τα πάρουνε τα παιδιά αυριο στην εκδρομή που θα πάνε. Αλλα δε μείνανε και πολλά!!!!!
    Μια ερώτηση αυτό με τη μαργαρίνη δεν το κατάλαβα καλά; Όταν τα βάζεις στο φούρνο τα αλείφεις με κάτι;
    #
    Σχόλιο από anovero, 31-8-12  
    kalimera ayth tin sindagi mou tin eixe dosi i thia mou polla xronia tora kai kathe fora pou tin fthiaxno oloi mou lene poso orea einai malista einai kai poli eykoli.sinxaritiria gia tis orees sintages pou vazete.
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 11-10-12  
    την κάνω πάρα πολύ συχνά κ όλοι τα λατρεύουν!αλεύρι βάζω ακριβώς 4 μεγ.φλυτζ.τσαγιού αλεύρι κ τα αλείφω με αυγό πριν τα ψήσω!για ευκολία τα μπαλάκια τα ανοίγω στην βάση ενός ταψιού 30 Ν0
    #
    Σχόλιο από Smile-P, 19-5-13  
    Η ζύμη βγήκε πολύ σφιχτή και τα κρουασαν πολύ στεγνά. Τα μισά τα έκανα με λουκανικάκια κ τα άλλα με τυρί. Αυτά με το τυρί ήταν ένα κλικ πιο μαλακά, λόγω γέμισης προφανώς. Ίσως φταίω και εγώ που επειδή βιαζόμουν έβαλα μονομιιάς 800 γρ. αλέυρι. Βέβαια στη συνέχεια πρόσθεσα κι αλλο γάλα κ καλαμποκέλαιο, αλλά η ζύμη βελτιώθηκε λίγο. Ίσως γιατί και η μαγιά να ήταν λίγη για ένα κιλό αλεύρι. Καλό θα ήταν στα συστατικκά να μην γράφετε "περίπου ένα κιλό αλεύρι", αλλά "περίπου 500γρ και λίγο παραπάνω".
    #
    Σχόλιο από sofiko, 12-2-14  
    diladi na kolimpane ta krouasan mes to voutiro??? euxaristo.

    17 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από ace, 4-3-11  
    Την ιδια ακριβως συνταγη φτιαχνω εδω και αρκετα χρονια!Χρησιμοποιω για γεμιση τυρι φετα σκετη,η με κασερι ανακατεμενη,λουκανικακια κοκτεηλ,κτλπ..Φαντασια να εχει κανεις!Μεχρι και με μερεντα τα γεμιζω η μαρμελαδα!
    #
    Σχόλιο από divinas, 4-3-11  
    Πολύ καλή η συνταγή σου κυριακή ευχαριστούμε πολύ
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 4-3-11  
    kalhmera se olous,pws borw na antikatasthsw th freskia magia me thn apoxhramenh k se ti posothta;
    #
    Σχόλιο από ace, 4-3-11  
    εγω βαζω 2 φακελακια ξηρη μαγια για αυτη τη δοση
    #
    Σχόλιο από kiranoudim, 10-3-11  
    efxaristw ace gia thn diefkrinhsh
    #
    Σχόλιο από akag, 15-4-11  
    ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ 5 ΠΗΡΟΥΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΓΕΥΣΗ! ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ Κ ΛΙΓΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΥΡΙ ΡΕΥΣΤΟ ΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΣ (ΚΟΛΛΗΜΕΝΗ ΚΑΘΟΤΙ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ)! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΕΒΑΣΕΣ ΝΑ ΤΗΝ ΜΑΘΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 3-10-11  
    Φανταστικά! Βέβαια το αλεύρι που μου πήραν ήταν 500 gr. Τα μισά τα γέμισα με μαρμελάδα και τα μισά με ζαμπόν τυρί. Τα έψησα στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά. Την επόμενη φορά που θα τα κάνω θα προσθέσω και ένα αυγό για να γίνουν ακόμη πιό αφράτα. Μου βγήκαν 32 κομμάτια. Ανέβασα και φωτό.
    #
    Σχόλιο από argyroz, 1-11-11  
    Πολύ ωραια συνταγή! Την εκανα κ πήρα συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από ΚΥΡΙΑΚΗ!, 4-11-11  
    Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ WENDY ΓΙΑ ΤΗ PHOTO. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ! ΟΠΤΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ.
    #
    Σχόλιο από celest, 5-11-11  
    Μπράβο Κυριακή!! Τα γέμισα με φέτα (ήταν το μόνο που είχα στο σπίτι) και έγιναν πεντανόστιμα!! Εξαφανίστηκαν! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 22-2-12  
    Την συνταγή αυτή την κάνω χρόνια,μου την είχε δώσει η θεία μου.Είναι πολύ νόστιμα ότι γέμιση και να έχουν.Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από σοφια40, 22-2-12  
    Ζαφειρένια η συνταγή είναι τέλεια, την κάνουμε με την μητέρα μου εδώ και χρόνια.Γίνονται πολλά και νόστιμα με ότι κι αν τα γεμίσεις.Τα έφτιαξα την περασμένη εβδομάδα και κράτησα μερικά στην κατάψυξη.Μπράβο που ανέβασες τις φωτογραφίες!!!!!
    #
    Σχόλιο από MARILIA, 24-4-12  
    φαίνεται υπέροχη λιχουδια!!! υπάρχει πουθενα ο τρόπος τυλίγματος κρουασαν? φανταζομαι θα ειναι κατι πολύ απλο, αλλα δεν το εχω δει καθολου... ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από bchinou, 29-5-12  
    Καταπληκτική Την έκανα σήμερα για να τα πάρουνε τα παιδιά αυριο στην εκδρομή που θα πάνε. Αλλα δε μείνανε και πολλά!!!!!
    Μια ερώτηση αυτό με τη μαργαρίνη δεν το κατάλαβα καλά; Όταν τα βάζεις στο φούρνο τα αλείφεις με κάτι;
    #
    Σχόλιο από anovero, 31-8-12  
    kalimera ayth tin sindagi mou tin eixe dosi i thia mou polla xronia tora kai kathe fora pou tin fthiaxno oloi mou lene poso orea einai malista einai kai poli eykoli.sinxaritiria gia tis orees sintages pou vazete.
    #
    Σχόλιο από BigMamaVera, 11-10-12  
    την κάνω πάρα πολύ συχνά κ όλοι τα λατρεύουν!αλεύρι βάζω ακριβώς 4 μεγ.φλυτζ.τσαγιού αλεύρι κ τα αλείφω με αυγό πριν τα ψήσω!για ευκολία τα μπαλάκια τα ανοίγω στην βάση ενός ταψιού 30 Ν0
    #
    Σχόλιο από Smile-P, 19-5-13  
    Η ζύμη βγήκε πολύ σφιχτή και τα κρουασαν πολύ στεγνά. Τα μισά τα έκανα με λουκανικάκια κ τα άλλα με τυρί. Αυτά με το τυρί ήταν ένα κλικ πιο μαλακά, λόγω γέμισης προφανώς. Ίσως φταίω και εγώ που επειδή βιαζόμουν έβαλα μονομιιάς 800 γρ. αλέυρι. Βέβαια στη συνέχεια πρόσθεσα κι αλλο γάλα κ καλαμποκέλαιο, αλλά η ζύμη βελτιώθηκε λίγο. Ίσως γιατί και η μαγιά να ήταν λίγη για ένα κιλό αλεύρι. Καλό θα ήταν στα συστατικκά να μην γράφετε "περίπου ένα κιλό αλεύρι", αλλά "περίπου 500γρ και λίγο παραπάνω".

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sofiko, 12-2-14  
    diladi na kolimpane ta krouasan mes to voutiro??? euxaristo.

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tzeni.masterchef, 4-3-11  
    ειναι τελεια!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Γάλα: λευκός θησαυρός
    Κάποιοι το λατρεύουν και καταναλώνουν λίτρα, κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σνάκ
    Ένα βιβλίο 124 αγαπημένων συνταγών, του/της DarkParadise
    ΟΡΕΚΤΙΚΑ-ΑΛΜΥΡΑ ΚΕΙΚ-ΣΟΥΦΛΕ
    Ένα βιβλίο 57 αγαπημένων συνταγών, του/της niki2204
    πιτες
    Ένα βιβλίο 41 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    μπουφές
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της mari12
    voblo pita
    Ένα βιβλίο 328 αγαπημένων συνταγών, του/της voblo