Κρουασάν σφολιάτας με γέμιση
Εύκολος τρόπος για να φτιάξετε κρουασάν... Όσο για την γέμιση, οι συνδυασμοί είναι πολλοί!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να τα τυλίξετε και τρίγωνα, σαν τα κλασσικά κρουασάν. Σε αυτή την περίπτωση κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη διαγώνια, αλείφετε κάθε τρίγωνο κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό, βάζετε την γέμιση και αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα (από την πιο πλατιά μεριά του τριγώνου προς την κορυφή). Τυλίγετε μέχρι να φτάσετε στην κορυφή του τριγώνου και πιάνετε τις άκρες και τις γυρίζετε προς τα μέσα για να πάρουν το σχήμα του μισοφέγγαρου όταν ψηθούν.Η ιδέα για το τύλιγμα της σφολιάτας είναι από συσκευασία της εταιρίας Κανάκη. Ευχαριστούμε την SportySisi για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε το φύλλο σε 4 τετράγωνα κομμάτια και κάθε κομμάτι σε 2 μέρη (ειτε τετράγωνα, είτε διαγώνια). Αλείφετε κάθε κομμάτι σφολιάτας με λίγο νερό.
-
2
Βάζετε την γέμιση.
-
3
Αρχίζετε να τυλίγετε προς τα μέσα.
-
4
Τα βάζετε με τη σειρά σε ένα βουτυρωμένο ταψί και αλείφετε την επιφάνειά τους με λίγο γάλα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25 περίπου λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο.
Σχόλια (23)