Κρουασάν
Γρήγορη και εύκολη ζύμη για κρουασάν
Λίγα μυστικά ακόμα
Χθες βράδυ που τα έκανα άφησα τη ζύμη αναγκαστικά (μια ακόμη διακοπή ρεύματος) να φουσκώσει για 1,5 ώρα, έγιναν καλύτερα.... και φύλλο άνοιγα με αναμμένα κεριά γύρω μου.......
Υλικά
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
-
60 γρ μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή μαγιά
-
1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 αυγό
-
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω όλα τα υλικά και ζυμώνω, όταν η ζύμη δεν κολλάει στα χέρια μας είναι έτοιμη.
-
2
Την αφήνω να φουσκώσει για μισή ώρα
-
3
Ανοίγω φύλλο και το κόβω τριγωνικά, όσα τρίγωνα θέλω (ανάλογα το μέγεθος που θέλω να φτιάξω)
-
4
Βάζω ότι γέμιση θέλω (είτε αλμυρή είτε γλυκιά)
-
5
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε λαδόκολλα.
Σχόλια (53)