κύρια φωτογραφία συνταγής Κρουασανάκια με μερέντα αλά Ελληνικά!!
efouliw
efouliw @cook_8451057

Κρουασανακια με γεμιση μερεντα και ελαχιστο βουτυρο. Πεντανοστιμα και με λιγοτερα λιπαρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

ΠΡΟΣΕΞΤΕ να αφήσετε τουλάχιστον 4 εκατοστα απόσταση ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετα. Να τα τοποθετήσετε με τη γωνία να ακουμπάει στο ταψι για να μην ανοίξουν. Η ποσότητα μερέντας που θα βάλετε στο καθε ενα εξαρταται απο το πόσο μεγάλο θα είναι το πιάτο που θα χρησιμοποιήσετε. Επίσης να κλέισετε καλά τη ζύμη και απο τα πλάγια για να μην φύγει η μερέντα στο ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
Περίπου 25 κρουασανάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 2 ποτηρια αλευρι για όλες τις χρησεις
  3. 8 γρ. μαγια ξερη(ένα φακελάκι)
  4. 1 ποτηρι γαλα εβαπορε αραιωμενο
  5. 1 αυγο
  6. 2 κουταλιες ζαχαρη
  7. 0.5 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  8. Για το ψησιμο
  9. 1 αυγο χτυπημενο
  10. 0.5 βιταμ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα μέσα σε μια λεκάνη.

  2. 2

    Ριχνουμε επειτα το ελαιόλαδο, το χτυπημένο αυγό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

  3. 3

    Την αφήνουμε να φουσκώσει για 40 λεπτά σκεπασμένη με μια πετσέτα.

  4. 4

    Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστρη σε φύλλο σχετικά λεπτό.

  5. 5

    Χρησιμοποιόντας το στόμιο ενός πιάτου κόβουμε τη ζύμη σε μεγάλους κύκλους. Τον κάθε κύκλο τον χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη. Στο καμπύλο κομμάτι κάθε μέρους βάζουμε λίγο παραπάνω απο το μισό κουταλάκι μερέντα τυλίγουμε το κρουασανάκι μέχρι τη γωνία και το κάνουμε σαν μισοφέγγαρο λυγίζοντας τις άκρες.

  6. 6

    Για τη ζύμη που θα περισσέψει κάνουμε το ίδιο(ανοίγουμε, κόβουμε κτλ)

  7. 7

    Βάζουμε τα κρουασαν σε μεγάλο βουτυρωμένο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε κομμάτια βιτάμ (υπολογίστε ένα κουταλάκι ανα 4 κρουασαν περίπου) τα οποία θα δώσουν άρωμα και θα κάνουν τα κρουασαν πιο τραγανά.

  8. 8

    Τέλος αλείφουμε τα κρουασανακια μας με αυγό για να αποκτήσουν ένα ωραίο χρώμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσουν. Δοκιμάστε τα, δεν είναι δυσκολη συνταγή, για όποιες απορίες μπορείτε να με ρωτήσετε.....

Αντιδράσεις

Σχόλια (53)

Μαρίνα των βράχων
Μαρίνα των βράχων @tzinaki
Η συνταγή είναι καταπληκτική ...εγώ συνήθως τη χρησιμοποιώ αυτή τη ζύμη για ζαμπονοτυροπιτακια ... Είναι τέλεια !!!

Από

efouliw
efouliw @cook_8451057
στις