nikzhk
nikzhk @cook_8469086

Αφράτα και σιροπιαστά κρουασανάκια. Προσπάθησα να μιμηθώ σε γεύση κάποια κρουασανάκια που έτρωγα μικρός από ένα ζαχαροπλαστείο στα Πετράλωνα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
  1. Για τη ζύμη
  2. 500 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 25 gr νωπή μαγιά ή 12gr ξερή μαγιά
  4. 100 ml γάλα
  5. 120 gr ζάχαρη
  6. Για τη γέμιση
  7. 50 gr καρύδι τριμμένο
  8. 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
  9. 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  10. 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
  11. Για το σιρόπι
  12. 200 gr ζάχαρη
  13. 150 gr νερό
  14. 0.5 ξυλάκι κανέλα
  15. Για το στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο με το γάλα και διαλύουμε εκεί τη ζάχαρη.

  2. 2

    Ρίχνουμε στον κάδο του μύξερ το αλεύρι και τη μαγιά.

  3. 3

    Χρησιμοποιούμε το εξάρτημα για τις ζύμες (γάντζος).

  4. 4

    Ξεκινάμε να ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο γάλα ζάχαρη στον κάδο με το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα ενώ ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

  6. 6

    Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Είναι πιθανόν να χρειαστεί 1-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι περισσότερο.

  7. 7

    Αφήνουμε τη ζύμη μας να διπλασιαστεί σε όγκο τη σκεπάζουμε από πάνω με μια πετσέτα και αναμένουμε 1-2 ώρες ανάλογα τη θερμοκρασία του δωματίου μας

  8. 8

    Ετοιμάζουμε τη γέμισηανακατεύουμε τη ζάχαρη το καρύδι την κανέλα και το γαρύφαλο.

  9. 9

    Αφού φουσκώσει η ζύμη μας την ξεφουσκώνουμε και την ανοίγουμε σε σχήμα κύκλου ώστε να μπορούμε να κάνουμε τα κρουασάν. Το πάχος της ζύμης να είναι 0,5cm περίπου.

  10. 10

    Χωρίζουμε τον κύκλο σε κομμάτια όπως κόβουμε την pizza. Βάζουμε στη βάση κάθε τριγώνου που θα έχει σχηματιστεί ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή pad σιλικόνης και τα αλείφουμε με το πινέλο με γάλα ή κρόκο αραιωμένο με νερό.

  11. 11

    Τα αφήνουμε να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

  12. 12

    Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

  13. 13

    Τα ψήνουμε στους 180oc μέχρι να ροδίσουν για 20-25 λεπτά.

  14. 14

    Περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια και τα αφήνουμε να σιροπιαστούν ανάλογα την προτίμηση μας για 10 λεπτά περίπου (δεν θέλουμε να γίνουν πολύ μαλακά και να διαλύουν).

  15. 15

    Τα βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τους άχνη και κανέλα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

skylaki
skylaki @cook_8505112
Τέλεια συνταγή, νομίζω ότι ξέρω ποιον φούρνο στα Πετράλωνα εννοείς. Τα έφτιαξα και μου έγιναν ακόμα καλύτερα!

Από

nikzhk
nikzhk @cook_8469086
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα