Κρουασανάκια σιροπιαστά με γέμιση nutella
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να ζυμώσουμε τη ζύμη και στον αρτοπαρασκευαστή (Εγώ εκεί την έφτιαξα.).Έχω κάνει μερικές αλλαγές που όμως τις λέει και η συνταγή από εκεί που την βρήκα. Ο σύνδεσμος της συνταγής είναι εδώ.
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 κούπα χλιαρό γάλα
-
1 και 1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και μαργαρίνη (στο σύνολο 1/2 κούπα)
-
1 κ.γ ζάχαρη
-
1/2 κ.γ αλάτι
-
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Για τη γέμιση
-
Για το σιρόπι
-
2 κούπες νερό
-
1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
3 κ.σ βούτυρο
-
λίγη φλούδα πορτοκαλιού
-
Για επικάλυψη
-
κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Σε μπολ βάζουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
-
3
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε καλά για 10 λεπτά περίπου.
-
4
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια το φύλλο στρογγυλό.
-
5
Κόβουμε στα 8 σαν πίτσα.
-
6
Στο φαρδύ μέρος βάζουμε nutella και τυλίγουμε προς το στενό προσέχοντας να κλείσει καλά σαν κρουασανάκι.
-
7
Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν καλά.(περίπου 1 ώρα)
-
8
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15 με 20 λεπτά.
-
9
Αμέσως μόλις τα βγάλουμε, τα βουτάμε για λίγο στο κρύο σιρόπι.
Σχόλια (9)