κύρια φωτογραφία συνταγής Ξεσκέπαστη μπατζάρα με χόρτα

Ξεσκέπαστη μπατζάρα με χόρτα

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bvick
bvick @cook_8481184
αθήνα, κέντρο,ελλάδα

Μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν τρώνε εύκολα τα χόρτα (όπως εγώ). Προτείνω γλυκά χόρτα όπως βλίτα, αντίδια, ζοχούς εάν την κάνετε πρώτη φορά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο για να βουτυρώσουμε το ταψί, γιατί θα το απορροφήσει τώρα η ζύμη και μετά στο φούρνο θα κολλήσει η πίτα. Χρησιμοποιούμε βούτυρο που σε θερμοκρασία δωματίου είναι στερεό!Την βρηκα στο www.mamakouzina.gr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 1 1/2 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  3. 2 1/2 φακ. baking powder
  4. 2 φλιτζ. λευκό αλεύρι
  5. λίγο αλάτι
  6. νερό
  7. Για τα χόρτα
  8. 1 κ. διάφορα Χόρτα
  9. 200 γρ. Φέτα Ελασσόνας
  10. 1 κουτ. Λευκό Αλεύρι
  11. 1 ποτ. Σόδα (αναψυκτικό)
  12. 100 γραμμ. φυτικό Βούτυρο
  13. 1/2 ποτ. Ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεματάμε τα χόρτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τα χόρτα να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό για να μπορούνε να βράσουνε. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε με το κουτάλι για να λιώσουν. Διαλύουμε μια κουταλιά άσπρο αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα για να χυλώσει το μείγμα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά το μείγμα είναι έτοιμο!

  2. 2

    Στη συνέχεια φτιάνουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε ένα ποτήρι σόδα αναψυκτικό, ένα ποτήρι καλαμποκέλαιο, μια κουταλιά αλάτι.

  3. 3

    Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο καλαμποκάλευρο, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και το άσπρο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Ρίχνουμε νεράκι, όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη στέρεη αλλά λίγο μαλακή, αφράτη. Η ζύμη είναι έτοιμη! Τόσο γρήγορα.

  4. 4

    Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Με το κουτάλι απλώνουμε τη ζύμη σε όλο τον πάτο του ταψιού. Φτιάχνουμε κόθορο στις άκρες του ταψιού για να συγκρατήσει τα χόρτα της πίτας. Ο κόθορος είναι τα στρογγυλά εξογκώματα ζύμης που φτιάχνουν γύρω γύρω στις πίτες.

  5. 5

    Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη την φέτα και μετά τα χόρτα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση για να παραμείνει το τυρί στη θέση του. Όταν καλυφθεί όλη η πίτα με χόρτα ρίχνουμε από πάνω καλαμποκάλευρο για να κάνει κρούστα όταν ξεροψηθεί.

  6. 6

    Μπαίνει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς 35 με 40 λεπτά!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bvick
bvick @cook_8481184
στις
αθήνα, κέντρο,ελλάδα
γεια σας κι απο 'μενα! με λενε Βίκη, και τρελαινομαι για τη σοκολατα! ειμαι μαμα γι'αυτο την περισσοτερη μερα την περναω παιζοντας με την κορουλα μου)μου αρεσει η αυθεντικη, πααδοσιακη, ελληνικη κουζινα αλλα δοκιμαζω και συνταγες απο τις υπολοιπες. η ζαχαροπλαστικη ειναι το αλλο μεγαλο παθος μου και πιστευω πως σε καθε σπιτι πρεπει να υπαρχει καποιο γλυκακι φτιαμενο με αγαπη)
Δες περισσότερα