Ξεσκέπαστη μπατζάρα με χόρτα
Μια πολύ καλή εναλλακτική για όσους δεν τρώνε εύκολα τα χόρτα (όπως εγώ). Προτείνω γλυκά χόρτα όπως βλίτα, αντίδια, ζοχούς εάν την κάνετε πρώτη φορά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο για να βουτυρώσουμε το ταψί, γιατί θα το απορροφήσει τώρα η ζύμη και μετά στο φούρνο θα κολλήσει η πίτα. Χρησιμοποιούμε βούτυρο που σε θερμοκρασία δωματίου είναι στερεό!Την βρηκα στο www.mamakouzina.gr
Υλικά
-
Για τη ζύμη
-
1 1/2 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
-
2 1/2 φακ. baking powder
-
2 φλιτζ. λευκό αλεύρι
-
λίγο αλάτι
-
νερό
-
Για τα χόρτα
-
1 κ. διάφορα Χόρτα
-
200 γρ. Φέτα Ελασσόνας
-
1 κουτ. Λευκό Αλεύρι
-
1 ποτ. Καλαμποκάλευρο
-
1 ποτ. Σόδα (αναψυκτικό)
-
100 γραμμ. φυτικό Βούτυρο
-
1/2 ποτ. Ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεματάμε τα χόρτα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε τα χόρτα να τσιγαριστούν. Ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό για να μπορούνε να βράσουνε. Αλατίζουμε. Ανακατεύουμε με το κουτάλι για να λιώσουν. Διαλύουμε μια κουταλιά άσπρο αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στη κατσαρόλα για να χυλώσει το μείγμα. Όταν απορροφηθούν τα υγρά το μείγμα είναι έτοιμο!
-
2
Στη συνέχεια φτιάνουμε τη ζύμη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε ένα ποτήρι σόδα αναψυκτικό, ένα ποτήρι καλαμποκέλαιο, μια κουταλιά αλάτι.
-
3
Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο καλαμποκάλευρο, το ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε και το άσπρο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι. Ρίχνουμε νεράκι, όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη στέρεη αλλά λίγο μαλακή, αφράτη. Η ζύμη είναι έτοιμη! Τόσο γρήγορα.
-
4
Βουτυρώνουμε το ταψί μας. Με το κουτάλι απλώνουμε τη ζύμη σε όλο τον πάτο του ταψιού. Φτιάχνουμε κόθορο στις άκρες του ταψιού για να συγκρατήσει τα χόρτα της πίτας. Ο κόθορος είναι τα στρογγυλά εξογκώματα ζύμης που φτιάχνουν γύρω γύρω στις πίτες.
-
5
Στη συνέχεια ρίχνουμε πάνω από τη ζύμη την φέτα και μετά τα χόρτα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη γέμιση για να παραμείνει το τυρί στη θέση του. Όταν καλυφθεί όλη η πίτα με χόρτα ρίχνουμε από πάνω καλαμποκάλευρο για να κάνει κρούστα όταν ξεροψηθεί.
-
6
Μπαίνει στο φούρνο, στους 180 βαθμούς 35 με 40 λεπτά!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια