Ξεχωριστός κορμός

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
ΔημήτρηςΕύη
ΔημήτρηςΕύη @cook_8520078
,Ελλάδα

Ένας ξεχωριστός κορμός που σίγουρα όλοι θα λατρέψετε.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να βάλετε από πάνω είτε ξηρούς καρπούς είτε φρούτα ψιλοκομμένα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
6-8 άτομα
  1. Για το παντεσπάνι
  2. 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 1 κούπα αλεύρι self raising (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  4. 1 κούπα ζάχαρη
  5. Για την κρέμα
  6. 1 φακελάκι κρέμα στιγμής σοκολάτα
  7. 50 ml γάλα
  8. λίγο βύσινο ή μαρμελάδα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνι Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.

  2. 2

    Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.

  3. 3

    Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 180oC βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι όταν το ακουμπάμε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.

  5. 5

    Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από το ταψί.

  6. 6

    Κόβουμε σε 4 ή και παραπάνω κομμάτια το παντεσπάνι μας και το τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και αν θέλουμε και στο πλάι.  Ανάμεσα και γύρω γύρω βάζουμε την κρέμα.  Επίσης ενδιάμεσα μπορούμε να ρίχνουμε λύγο βύσινο ή μαρμελάδα.

  7. 7

    Για την κρέμα Ρίχνουμε σε ένα μπώλ το γάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά τη σκόνη σοκολάτας και τη χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ μέχρι να πήξει.

  8. 8

    Αφού ετοιμάσουμε το γλυκό μας το τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο να πήξει.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΔημήτρηςΕύη
στις
,Ελλάδα