Ξεχωριστός κορμός
Ένας ξεχωριστός κορμός που σίγουρα όλοι θα λατρέψετε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να βάλετε από πάνω είτε ξηρούς καρπούς είτε φρούτα ψιλοκομμένα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το παντεσπάνι Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα, θέλει πολύ χτύπημα.
-
2
Κοσκινίζουμε 2 φορές το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα κουταλιά κουταλιά με μια σπάτουλα απαλά με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω για να μη μας φύγει ο αέρας από τα αυγά.
-
3
Βάζουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
-
4
Ψήνουμε στους 180oC βαθμούς σε φούρνο με αέρα για 20 λεπτά περίπου. Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε θα ξεκολήσει από τα τοιχώματα κι όταν το ακουμπάμε θα είναι στεγνό και δεν θα βουλιάζει.
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βγάζουμε από το ταψί.
-
6
Κόβουμε σε 4 ή και παραπάνω κομμάτια το παντεσπάνι μας και το τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο και αν θέλουμε και στο πλάι. Ανάμεσα και γύρω γύρω βάζουμε την κρέμα. Επίσης ενδιάμεσα μπορούμε να ρίχνουμε λύγο βύσινο ή μαρμελάδα.
-
7
Για την κρέμα Ρίχνουμε σε ένα μπώλ το γάλα, ρίχνουμε σιγά σιγά τη σκόνη σοκολάτας και τη χτυπάμε σιγά σιγά με το μίξερ μέχρι να πήξει.
-
8
Αφού ετοιμάσουμε το γλυκό μας το τοποθετούμε για 1 ώρα στο ψυγείο να πήξει.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια