Ξιφίας ψητός
Μια ελαφριά συνταγή για ψητό ξιφία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να το κάνετε και στο γκριλ.
Υλικά
-
25 ml ελαιόλαδο
-
125 ml κρασί λευκό
-
4 φέτες ξιφία 250 γρ. περίπου η μία
-
2 φύλλα δάφνης
-
1 κ.γ. χοντρό αλάτι
-
μερικούς κόκκους πιπεριού σπασμένους στο γουδί
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύετε το λάδι και το κρασί με χτυπητήρι.
-
2
Στεγνώνετε τις φέτες ψαριού σε χαρτί κουζίνας, τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις περιχύνετε με το μίγμα του κρασιού-λαδιού.
-
3
Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες και σπάτε τα φύλλα της δάφνης σε μικρά κομμάτια. Τα ρίχνετε πάνω στις φέτες του ψαριού μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
-
4
Σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε το ψάρι να μαριναριστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
-
5
Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τα μπαχαρικά από τις φέτες ψαριού, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με ρίγανη.
-
6
Βάλτε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μαντεμένιο τηγάνι/γκριλιέρα και αφήστε να ζεσταθεί.
-
7
Ψήνετε το ψάρι 4-5 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά. Μην το παραψήσετε.
-
8
Γαρνίρετε με ψητή ντομάτα
Σχόλια (9)