κύρια φωτογραφία συνταγής Ξιφίας στα κάρβουνα με δενδρολίβανο

Ξιφίας στα κάρβουνα με δενδρολίβανο

22 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μοσχομυρίζει το φρέσκο δενδρολίβανο και δίνει τέλεια γεύση στο ψάρι μας!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 450-500 γρ. φιλέτα ξιφία ή άλλο παχύ φιλέτο
  2. 110 ml λευκό κρασί
  3. 2 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο
  4. χυμό μισού λεμονιού
  5. 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  6. αλάτι, πιπέρι
  7. 1 κ.σ. λάδι
  8. 4 φέτες λεμόνι για γαρνίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε το κρασί, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο μαζί σε ένα μέτριο ταψί.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα βάζουμε στο μείγμα του ταψιού, γυρίζοντάς τα από τις δυο πλευρές να πάρουν τις γεύσεις.

  3. 3

    Βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα να μαριναριστούν.

  4. 4

    Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζουμε το λαδολέμονοανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο δεντρολίβανο.

  5. 5

    Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.

  6. 6

    Βγάζουμε τα φιλέτα μας απο τη μαρινάδα και τα βάζουμε πάνω σε καλά λαδωμένη σχάρα της κουζίνας μας να μην μας κολλήσουν.

  7. 7

    Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μόλις ροδίσουν τα φιλέτα και ψήνουμε 10' περίπου, από κάθε πλευρά.

  8. 8

    Σερβίρουμε σε πιάτα περιχύνοντας τα με το λαδολέμονο και με μια φέτα λεμόνι για γαρνιτούρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα