PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
Καβάλα

Βρέθηκα στην Θάσο και συνάντησα τον κ.Κωστα μου έκανε μια υπέροχη συνταγή για ξιφία που την ονομάζει η τηγανιά της γοργόνας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Άκρως καλοκαιρινή με πολλές μυρωδιές... Περιμένω σχόλια.

https://www.youtube.com/watch?v=5MR0xyCujoU

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
2 άτομα
  1. 250 γρ φιλέτο ξιφία
  2. 1/2 σκελίδα σκόρδο
  3. βασιλικός, δυόσμος
  4. το χυμό από ένα λεμόνι
  5. 1 ποτήρι λευκό κρασί
  6. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το φιλέτο σε κύβους.

  2. 2

    Τα ρίχνουμε σε ένα αντικολλητίκο τηγάνι  χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά και τον θωρακίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε την φρέσκια ντομάτα και περιμένουμε να τραβήξει τα υγρά της.

  4. 4

    Στην συνέχεια προσθέτουμε την πιπεριά και όταν μαλακώσει ρίχνουμε και το ελαιόλαδο.

  5. 5

    Προσθέτουμε τον δυόσμο και το σκόρδο, την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να τραβήξει το ζουμί του.

  6. 6

    Στο τέλος ρίχνουμε το κρασί αφήνουμε την φωτιά περίπου πέντε λεπτά και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια

bibiana66
bibiana66 @cook_8523530
τον έκανα χθες... απλώς ΥΠΕΡΟΧΟΣ! ευχαριστώ!

Από

PetrosMaounatzis
PetrosMaounatzis @cook_8519730
στις
Καβάλα
Chef and food lover Οι συνταγες μου www.petrosmaounatzis.com
Δες περισσότερα