κύρια φωτογραφία συνταγής Ξυνόχοντρος
zouzounitsa79
zouzounitsa79 @cook_8451482
Kerássa, Iraklion, Greece,Greece

Παραδοσιακός κρητικός ξυνόχοντρος!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1.5 λίτρο γάλα πρόβειο ή κατσικίσιο
  2. 2 κούπες χόντρο (πλιγούρι)
  3. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αφήνουμε το γάλα με λίγο αλάτι 2-3 μερες εκτός ψυγείου να ξυνίσει ή καμια βδομαδα μεσα στο ψυγείο!

  2. 2

    Βράζουμε το γάλα.

  3. 3

    Ρίχνουμε το αλάτι.

  4. 4

    Ρίχνουμε τον χόντρο και ανακατεύουμε συχνά, δοκιμάζουμε να δούμε πότε είναι ψημένο.

  5. 5

    Όταν το κουτάλι που το ανακατεύουμε στέκεται όρθιο στη μέση της κατσαρόλας είναι καλό το μείγμα.

  6. 6

    Το ρίχνουμε σε ενα ταψί και το αφήνουμε ένα βράδυ να κρυώσει καλά.

  7. 7

    Την επόμενη μέρα παίρνουμε κουταλιές και τις βάζουμε σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Το βγάζουμε στον αέρα και τον ήλιο για να ξεραθεί και το γυρνάμε απαραίτητα 1 φορά την ημέρα.

  8. 8

    Όταν έχει ξεραθεί αρκετά αλλά κόβεται ακόμα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια... καθε μέρα πιο μικρά μέχρι να τον κάνουμε σχεδόν κόκους.

  9. 9

    Τον μαζεύουμε όταν ειναι εντελός ξηρός σαν παξιμάδι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

Από

zouzounitsa79
zouzounitsa79 @cook_8451482
στις
Kerássa, Iraklion, Greece,Greece

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα