Λάβα κέικ της Ντίνας
Ένα ωραίο κέικ με ρευστή σοκολάτα μέσα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Οι χρόνοι ψησίματος διαφέρουν ανάλογα τον φούρνο. Χρησιμοποιώ μακρόστενη φόρμα. Βγαίνουν 2 φόρμες.
Υλικά
-
400 γρ. κουβερτούρα
-
160 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
7 αυγά
-
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
160 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
-
2
Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρι με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
-
3
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
-
4
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
-
5
Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο. Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
-
6
Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου δηλ. έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο αμέσως τον σβήνουμε, κλείνουμε την πόρτα και αφήνουμε το κέικ εκεί για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε και το αφήνουμε για 20 λεπτά πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Ξεφορμάρουμε.
-
7
Ταιριάζει με παγωτό βανίλια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)