Λάβες σοκολάτα (παραλλαγή του σουφλέ σοκολάτας)
Aφράτο σοκολατένιο κεκάκι με λάβα σοκολάτας στο κεντρο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορουμε να λαδωσουμε το ταψι ή τα φορμακια ώστε να μην κολλήσουν.Επίσης καθώς ψήνονται είναι καλά να τα τρυπάμε ελαφρώς. Αν το μαχαίρι δεν λερώσει, το γλυκό είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σοδα.
-
2
Χτυπαμε την ζάχαρη με το βουτυρο να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικα, τις βανιλιες και το αλατι.
-
4
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα και λίγο λίγο το γάλα.
-
5
Γεμίζουμε τα φορμάκια ή το ταψί μέχρι το ένα τρίτο, προσθέτουμε την μερέντα απλώνοντας την καλά και την καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
-
6
Ψήνουμε στους 150-200 βαθμους στον αερα για περιπου μιση ωρα αναλογως με τον φουρνο που διαθετουμε.
-
7
Σερβίρετε ζεστό και ταιριάζει πολύ με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια