Λαδοκούλουρα με κρασί
Νηστίσιμα κουλουράκια με κρασί και καβουρδισμένο σησάμι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς για πολλές μέρες.
Υλικά
-
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
3 ποτήρια ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι σησάμι καβουρδισμένο
-
2 κ.γ.κανέλα
-
1 κ.γ. σόδα στο λεμόνι
-
2 μπέικιν πάουντερ
-
2 κιλά αλεύρι περίπου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καβουρντίζουμε το σησάμι σ'ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε να γίνει μία ομοιογενής ζύμη προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
-
3
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας ή αν έχουμε μηχανή για μπισκότα τη χρησιμοποιούμε.
-
4
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)