Λαδοκούλουρα (Σκάλας Λακωνίας)

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
mamia
mamia @miaMamia1987
,

Πολύ νόστιμα, αφράτα και ελαφριά στη γεύση κουλουράκια λαδιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όσο λιγότερο τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Νομίζω πως τους ταιριάζει πολύ και λίγο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού. Συνταγή που έδωσε η Αργυρώ σε μια τηλεοπτική εκπομπή και είπε πως της την έχουν δώσει από τη Σκάλα Λακωνίας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

περίπου 4 λαμαρίνες φούρνου
  1. 3 φλ. ελαιόλαδο
  2. 2 φλ. ζάχαρη
  3. 1/2 φλ. κανελόζουμο
  4. 1/2 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  5. χυμός από 1/2 λεμόνι
  6. 1 κ.γ. σόδα
  7. 1/4 φλ. τσίπουρο ή λικέρ μαστίχας ή ούζο ή κονιάκ
  8. 1 και 1/2 φλ. σουσάμι καβουρδισμένο
  9. 2 κ.γ. bakin powder
  10. αλεύρι όσο πάρει (περίπου 1,5 κιλό)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλας για 5΄ και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι. Αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά μόνο το 1 κιλό από αυτό με το bakin.

  4. 4

    Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι για 5΄μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το λάδι.

  5. 5

    Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και τη ρίχνουμε στο λάδι.

  6. 6

    Προσθέτουμε το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι (το 1 κιλό μεμιάς και από το υπόλοιπο όσο πάρει).

  7. 7

    Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σφίξουν και δε θα γίνουν αφράτα.

  8. 8

    Η ζύμη να είναι λαδένια και απαλή.

  9. 9

    Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.

  10. 10

    Πλάθουμε και τα βουτάμε στο κρύο σουσάμι.

  11. 11

    Ψήνουμε για 20-25΄στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (14)

stelia
stelia @cook_8458869
Υπέροχα!!!! Τα έφτιαξα κι΄εγώ!!!! Είδα την συνταγή που την έκανε η Αργυρώ στον Αντένα! Μας άρεσαν πάρα πολύ!!!! Είναι πολύ μεγάλη η δόση!!! Εμένα μου πήρε 1200γρ. αλεύρι και έφτιαξα 6 ταψιά κουλουράκια!!! Επειδή το σουσάμι δεν με έφτασε για όλα τα κουλουράκια και τα άφησα σκέτα, να πω ότι είναι το ίδιο ωραία και χωρίς αυτό!!!! Πάντως το καβουρδισμένο σουσάμι είναι άλλο πράγμα!!! Σ΄ευχαριστούμε που ανέβασες την συνταγή!!!!

Από

mamia
mamia @miaMamia1987
στις
,