Λαδοκούλουρα (Σκάλας Λακωνίας)
Πολύ νόστιμα, αφράτα και ελαφριά στη γεύση κουλουράκια λαδιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο λιγότερο τα ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν. Νομίζω πως τους ταιριάζει πολύ και λίγο ξύσμα λεμονιού, πορτοκαλιού. Συνταγή που έδωσε η Αργυρώ σε μια τηλεοπτική εκπομπή και είπε πως της την έχουν δώσει από τη Σκάλα Λακωνίας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε 2 ξυλάκια κανέλας για 5΄ και κρατάμε 1/2 φλυτζάνι. Αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Βάζουμε το σουσάμι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και το καβουρδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε αρχικά μόνο το 1 κιλό από αυτό με το bakin.
-
4
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με το λάδι για 5΄μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το λάδι.
-
5
Διαλύουμε τη σόδα στους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και τη ρίχνουμε στο λάδι.
-
6
Προσθέτουμε το κανελόζουμο, το τσίπουρο και το αλεύρι (το 1 κιλό μεμιάς και από το υπόλοιπο όσο πάρει).
-
7
Δε ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σφίξουν και δε θα γίνουν αφράτα.
-
8
Η ζύμη να είναι λαδένια και απαλή.
-
9
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγο.
-
10
Πλάθουμε και τα βουτάμε στο κρύο σουσάμι.
-
11
Ψήνουμε για 20-25΄στους 160 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.
Σχόλια (14)