κύρια φωτογραφία συνταγής Λαγάνα 3
chiotissa
chiotissa @cook_8468618
ΧΙΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ

Λαγάνα πανεύκολη σαν την αγοραστή!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι από ένα βιβλίο, την Μπατιρομαγειρική και δεν θέλει πολλά κόλπα για να γίνει.  Εγώ την κάνω και απλές καθημερινές μέρες, επειδή δεν μου αρέσουν τα ψωμιά με πολύ ψίχα. Καλή επιτυχία!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

29 Minutes
2 λαγάνες
  1. 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 φακ. ξηρή μαγιά
  3. 2 1/2-3 φλ. χλιαρό νερό
  4. 1 κ.γ. αλάτι
  5. 2 κ.γ. ζάχαρη
  6. 1/2 φλ.τσ. λάδι (προαιρετικά)
  7. 1 χούφτα σουσάμι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.

  2. 2

    Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.

  3. 3

    Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1 εκ.

  4. 4

    Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε λίγο ν' ανέβουν.

  5. 5

    Όταν γίνουν, τις κάνουμε δαχτυλιές παντού, τις ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

  6. 6

    Ψήνουμε στους 200oC για 20' περίπου ανάλογα το φούρνο σας.

  7. 7

    Μόλις τις βγάλουμε, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (29)

Marijan
Marijan @janmari
Θα ηθελα να ρωτησω για τα υλικα που αναφερεις,λες οτι σε 1 κιλο αλευρι βαζεις 1 φακ.μαγια,ειναι ετσι η εχει γινει λαθος?

Από

chiotissa
chiotissa @cook_8468618
στις
ΧΙΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕ ΛΕΝΕ ΜΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ , ΜΕ ΤΗΝ ΕΔΩ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ. ΕΧΩ 2 ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ (ΓΙΟΥΣ) ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ,ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!!!ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.ΕΙΜΑΙ 50ΧΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΧΙΟΥ - ΑΘΗΝΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ & ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.
Δες περισσότερα