Λαγάνα 3
Λαγάνα πανεύκολη σαν την αγοραστή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή η συνταγή είναι από ένα βιβλίο, την Μπατιρομαγειρική και δεν θέλει πολλά κόλπα για να γίνει. Εγώ την κάνω και απλές καθημερινές μέρες, επειδή δεν μου αρέσουν τα ψωμιά με πολύ ψίχα. Καλή επιτυχία!!!!
Υλικά
-
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακ. ξηρή μαγιά
-
2 1/2-3 φλ. χλιαρό νερό
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/2 φλ.τσ. λάδι (προαιρετικά)
-
1 χούφτα σουσάμι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε λεκανίτσα όλα τα υλικά μας ή σε μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια μας.
-
2
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
-
3
Την κάνουμε 2 μπάλες και τις πατάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια με τον πλάστη να γίνει πίτα πάχους 1 εκ.
-
4
Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις αφήνουμε λίγο ν' ανέβουν.
-
5
Όταν γίνουν, τις κάνουμε δαχτυλιές παντού, τις ραντίζουμε με λίγο νεράκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
-
6
Ψήνουμε στους 200oC για 20' περίπου ανάλογα το φούρνο σας.
-
7
Μόλις τις βγάλουμε, τις βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
Σχόλια (29)