Λακτότουρτα
Για τους λάτρεις της σοκολάτας γάλακτος και όχι μόνο! Απλά πεντανόστιμο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με κονιάκ αν δεν προτιμάτε την γεύση της μόκας.Ακόμη αντι να το κάνετε σε ένα μεγάλο ταψί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά μπολάκια.
Υλικά
-
2 πακέτα σαβαγιάρ
-
στιγμιαίος καφές με λίγο γάλα (για τα μπισκότα)
-
1 μόρφατ
-
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
4 σοκολάτες γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μουσκεύετε τα μπισκότα βουτώντας τα σε μπολ όπου έχετε ανακατέψει τον καφέ με το γάλα.
-
2
Τα στρώνετε σε δίσκο και χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με 1 κούπα ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί.
-
3
Μόλις σφίξει προσθέτετε και 1 σοκολάτα λιωμένη.
-
4
Στρώνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και τρίβετε αν θέλετε extra σοκολάτα από πάνω.
-
5
Επαναλάβετε το ίδιο με τα μπισκότα και το μόρφατ στο οποίο επίσης έχετε ανακατέψει μια λιωμένη σοκολάτα. Γαρνίρετε την τούρτα.
-
6
Θέλει αρκετή ώρα στο ψυγείο για να παγώσει οπότε καλό είναι να το ετοιμάσετε είτε την προηγούμενη ημέρα είτε το πρωί!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια