Λαλάγγια
Οπως η τηγανιτα. Μια ποντιακή συνταγή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγη μου την εδωσε ενας γειτονας μου (ποντιος).
Υλικά
-
1 κιλο αλευρι (για ολες τις χρισεις)
-
1 κιλο νερο ζεστο
-
λιγη ζαχαρη
-
λιγο αλατι
-
1 φακελακι μαγια ξερη ή νωπη
-
σουσαμι
-
λαδι (για να αλοιψουμε το τηγανι)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βαζουμε το νερο σε ενα βαθυ μπολ ή λεκανη ζυμωματος, ριχνουμε τη μαγια και το αλατι.
-
2
Προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι ανακατευωντας συνεχως μεχρι να γινει μια μαλακια ζυμη. Τη σκεπαζουμε και τη βαζουμε σε ζεστο μερος 2 ωρες περιπου να φουσκωσει.
-
3
Ζεσταινουμε πολυ καλα το τηγανι και το αλοιφουμε με λαδι.
-
4
Παιρνουμε με την κουταλα απο το μιγμα και το ριχνουμε λιγο λιγο στο τηγανι (μολις το ριχνουμε φουσκωνει αμεσως σχηματιζοντας επανω τρυπες).
-
5
Κοπαναμε το σουσαμι και το καβουρδιζουμε.
-
6
Ριχνουμε το σουσαμι πανω στα λαλαγγια βαζοντας ταυτοχρονα και ζαχαρη.
Σχόλια (4)