Λαλαγγίτες!!
Οι περίφημες τηγανίτες με μαγιά! Μοναδικές για το πρωινό και όχι μόνο, μας γεμίζουν ενέργεια και..γλύκα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να διατηρήσετε τη ζύμη στο ψυγείο για να έχετε τηγανίτες όλη τη βδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξαναζυμώσετε και να αφήσετε τη ζύμη να ξαναφουσκώσει! Είναι πολύ καλές, δοκιμάστε τις!
Υλικά
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
-
0.5 κούπα χλιαρό γάλα
-
0.5 κιλό δυνατό αλεύρι
-
1 κουταλάκι ζάχαρη
-
4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
-
λάδι για το τηγάνισμα
-
μέλι & κανέλα ή μαρμελάδα για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύστε τη μαγιά στο γάλα
-
2
Κοσκινίστε το αλεύρι σε μπωλ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά με τη μαγιά
-
3
Ζυμώστε να πετύχετε ζύμη μαλακιά
-
4
Σκεπάστε το μπώλ και βάλτε το στο φούρνο στους 30 με 40 βαθμούς για 2μιση ώρες
-
5
Πλάστε φυλλαράκια ή μπαλίτσες και τηγανίστε σε καυτό λάδι (σπορέλαιο κατά προτίμηση, είναι πιο ελαφρύ)
-
6
Σερβίρετέ τις ζεστές
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)