Lapskaus - Σκανδιναβικό σαν τουρλού
Δεν ήξερα πώς να την ονομάσω στα Ελληνικά, άρα ίσως να μην είναι κατάλληλος ο τίτλος. Όπως και να 'χει είναι ένα νόστιμο παραδοσιακό φαγητό που γίνεται και με περισσεύματα κρέατος από την προηγούμενη ημέρα. Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, αυξομειώνουμε ανάλογα τα γούστα μας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνήθως είναι καλύτερο την επόμενη ημέρα, αλλά και την ίδια είναι μια χαρά.Οι πατάτες να είναι σε αρκετά μικρά κομμάτια, μια μέτρια πατάτα να βγάζει γύρω στα 8-10 κομμάτια, δείτε καλύτερα τη φωτό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μεγάλο τηγάνι καλά τα κομματάκια κρέατος στο βούτυρο.
-
2
Μετά από λίγο ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
-
3
Τα αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και γεμίζουμε το τηγάνι μας με νερό για να πάρει τη γεύση από το κρέας και κατόπιν το αδειάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, το νερό να το σκεπάζει.
-
4
Ρίχνουμε τον μισό κύβο και βράζουμε γύρω στην μισή ώρα να μαλακώσει το κρεατάκι μας.
-
5
Όταν μαλακώσει, ρίχνουμε τις πατάτες σε κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες, το κουνουπίδι και τον υπόλοιπο κύβο.
-
6
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό, να 'ναι σχεδόν μέχρι την μέση, δεν θέλουμε να γίνει σούπα. Ελέγχουμε κι αν χρειαστεί κι άλλο προσθέτουμε βρασμένο νεράκι.
-
7
Ελέγχουμε και το αλατοπίπερό του και προσθέτουμε κατά βούληση.
-
8
Όταν μαλακώσουν και τα λαχανικά είναι έτοιμο. Καλή όρεξη!
Σχόλια (3)