Λαχανικά με κάρυ
Λαχανικά στην κατσαρόλα με πολλά αρώματα! Αν αγαπάτε το μπριαμ και τα μπαχαρικά, θα το λατρέψετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε τις δικιές σας παραλλαγές με τα μπαχαρικά και τα λαχανικά. Κι εγώ αντικατέστησα κάποια που δεν είχα.Αν δεν έχετε γκαραμ μασαλα, υπαρχει συνταγή εδώ.Η συνταγή βρίσκεται σε ένα βιβλίο με τίτλο " Συνταγές υγιεινής διατροφής" μεταφρασμένο.
Υλικά
-
1 κομμένο κρεμμύδι
-
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
-
1 κ.τσ. κύμινο
-
1 κ.τσ. κόλιανδρο
-
1 κ.τσ. γκαραμ μασαλα
-
1/2 κ.τσ. τσίλι σκόνη
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1 φλ. νερό
-
425 γρ. κον κασέ ή φρέσκια ντομάτα
-
2 κομμένες πατάτες
-
1 κομμένη μελιτζάνα
-
2 κομμένα κολοκυθάκια
-
1 κομμένη κόκκινη πιπεριά
-
1/2 φλ. γάλα καρύδας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα, ριχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
-
2
Προσθέτουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά και το αλεύρι και ανακατεύουμε πάνω απο τη φωτιά για 1'.
-
3
Ρίχνουμε το νερό, τις ντομάτες και τις πατάτες. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15'.
-
4
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, και μαγειρεύουμε για άλλα 10' ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
-
5
Ρίχνουμε το γάλα και κουνάμε την κατσαρόλα μέχρι να ζεσταθεί καλά.
Σχόλια