κύρια φωτογραφία συνταγής Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο

Λαχανικά ψητά με ελιές και κόλιανδρο

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
pipitsa
pipitsa @cook_8464871

Πολύ νόστιμη, εντυπωσιακή και πολύχρωμη σαλατα. Μια καλή αποτοξίνωση από τα πολλά πιάτα με κρεατικά που όλοι "τιμήσαμε" κατά την διάρκεια των εορτών.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 2 ντομάτες σφικτές και κόκκινες κομμένες σε ροδέλες
  2. 1 πράσινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε χοντρά κομματάκια
  3. 1 κόκκινη πιπεριά
  4. 1 κίτρινη πιπεριά
  5. 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  6. 5 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  7. 2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  8. 1 φενόκιο κομμένο σε λεπτές φέτες
  9. 10 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
  10. 3 κουτ γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  11. 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  12. 3 κουτ σούπας καλό ξύδι
  13. 10 ελιές καλαμών
  14. 2 κουτ σούπας ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου
  15. 1 κουτ γλυκού σπόρους ξερού κόλιανδρου κοπανισμένους
  16. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετείστε τις φετούλες λαχανικών στο μεγάλο ταψί του φούρνου. Σκορπίστε ανάμεσά τους τις 10 σκελίδες σκόρδο. Περιχύστε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίστε με το θυμάρι και βάλτε τα να ψηθούν υπομονετικά στο φούρνο για περίπου ¾ της ώρας στους 170ο.

  2. 2

    Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, μαζέψτε τα σκόρδα, ζουλίξτε τα με το χέρι σας να βγεί από μέσα η ψίχα του σκόρδου και βάλτε το σε ένα μπολ.

  3. 3

    Βάλτε όλα τα λαχανικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιατέλα. Πασπαλίστε τα με τον ξερό και φρέσκο κόλιανδρο.

  4. 4

    Στο μπολ που είναι το σκόρδο θα ρίξετε το υπόλοιπο λάδι, το ξύδι και θα τα δουλέψετε με ένα πιρούνι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.

  5. 5

    Ρίξτε τις ελιές στη σαλατιέρα, περιχύστε με το dressing σκόρδου που δεν μυρίζει καθόλου γιατί έχει ψηθεί και ανακατεύτε τη σαλάτα σας καλά. Τρώγεται και ζεστή και κρύα.

Αντιδράσεις

Από

pipitsa
pipitsa @cook_8464871
στις