ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
,Ελλάδα

Πεντανόστιμη ινδική συνταγή που σε ταξιδεύει ... αξίζει να το δοκιμάσετε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά με κοτόπουλο αν τρώτε κρέας. Η συνταγή αυτή είναι στη vegan εκδοχή της.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταιριάζει πολύ με ρύζι, κινόα, πληγούρι, κουσκούς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 άτομα
  1. 3 χρωματιστές πιπεριές
  2. 2 σκελίδες σκόρδο
  3. 1 μέτριο κρεμμύδι
  4. 1 μικρό κολοκύθι
  5. 40 γρ. βρασμένο καλαμπόκι ή κονσέρβας
  6. 2 καρότα μέτρια προς μεγάλα σε μέγεθος
  7. 60 γρ. φασόλια (κόκκινα, χάντρες, αμπελοφάσουλα ή ό,τι σας αρέσει)
  8. 1 κ.γ. κάρυ
  9. 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  10. 1 κ.γ. κανέλλα
  11. 1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
  12. 1 κ.γ. σκόνη μαχλέπι (ή κοπανισμένοι σπόροι)
  13. 1 κ.γ. αλάτι
  14. 450 γρ. πουρές ντομάτας (πασσάτα)
  15. 1 κ.σ. κέτσαπ
  16. 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε λωρίδες ή σε κυβάκια.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σωτάρετε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο για να βγουν τα αρώματα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά.

  3. 3

    Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά (κάρρυ, κουρκουμάς, κανέλλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, πάπρικά, καγιέν, μαχλέπι) και ανακατεύετε να πάνε σε όλα τα λαχανικά.

  4. 4

    Ρίχνετε την πασσάτα, την κέτσαπ και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για 7-8 λεπτά.

  5. 5

    Έπειτα, προσθέτετε την κρέμα καρύδας στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω το μείγμα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

  6. 6

    Αφήνετε να βράσει σε μέτρια ένταση για 10-15 λεπτά έως ότου να χυλώσει ελαφρώς.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

lianaki
lianaki @lianaki
Όταν λες πουρέ ντομάτας πασσατα, τι εννοείς?

Από

ms_dragonforce
ms_dragonforce @cook_8473421
στις
,Ελλάδα