Λαχανικά Tikka Masala
Πεντανόστιμη ινδική συνταγή που σε ταξιδεύει ... αξίζει να το δοκιμάσετε! Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά με κοτόπουλο αν τρώτε κρέας. Η συνταγή αυτή είναι στη vegan εκδοχή της.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει πολύ με ρύζι, κινόα, πληγούρι, κουσκούς.
Υλικά
-
3 χρωματιστές πιπεριές
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 μικρό κολοκύθι
-
2 καρότα μέτρια προς μεγάλα σε μέγεθος
-
1 κ.γ. κάρυ
-
1 κ.γ. κουρκουμάς
-
2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
-
1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
-
1 κ.γ. κανέλλα
-
1/3 κ.γ. γαρύφαλλο
-
1/2 κ.γ. τζίντζερ (πιπερόριζα)
-
1 κ.γ. σκόνη μαχλέπι (ή κοπανισμένοι σπόροι)
-
1 κ.γ. αλάτι
-
450 γρ. πουρές ντομάτας (πασσάτα)
-
300 ml κρέμα καρύδας (coconut cream)
-
1 κ.σ. κέτσαπ
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά σε λωρίδες ή σε κυβάκια.
-
2
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και σωτάρετε πρώτα το κρεμμύδι με το σκόρδο για να βγουν τα αρώματα. Στη συνέχεια, ρίχνετε και τα υπόλοιπα λαχανικά.
-
3
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά (κάρρυ, κουρκουμάς, κανέλλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ, πάπρικά, καγιέν, μαχλέπι) και ανακατεύετε να πάνε σε όλα τα λαχανικά.
-
4
Ρίχνετε την πασσάτα, την κέτσαπ και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει για 7-8 λεπτά.
-
5
Έπειτα, προσθέτετε την κρέμα καρύδας στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω το μείγμα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
-
6
Αφήνετε να βράσει σε μέτρια ένταση για 10-15 λεπτά έως ότου να χυλώσει ελαφρώς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια