Λάχανο με κρέας

Μαγειρεύτηκε 5 φορές
christina.f
christina.f @cook_8450012
,France

Χειμωνιάτικο πιάτο από τη Δ. Μακεδονία

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε αντί για φρέσκο λάχανο να βάλουμε και λάχανο σε άλμη αλλά να προσέξουμε με το αλάτι αρκετά. Οι κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές έχουν πολύ ιδιαίτερη γεύση και αν δεν μπορούμε να βρούμε μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με αρκετό κόκκινο πιπέρι και μπούκοβο (γλυκά ή καυτερά ανάλογα με τις προτιμήσεις μας) Δε δίνω ποτέ ποσότητες γιατί ποτέ δε μετράω. Τα βάζω πάντα 'με το μάτι' και ζητώ συγγνώμη γιατί μάτι από μάτι διαφέρει... Πηγή της συνταγής η γιαγιάκα μου

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

47 Minutes
  1. φρέσκο Λάχανο
  2. κρέας χοιρινό
  3. 1 κρεμμύδι
  4. ντοματάκια αποφλοιωμένα
  5. λίγο λευκό κρασι
  6. κόκκινες πιπεριές φλωρίνης αποξηραμένες
  7. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι μέχρι να πιάσει ωραία κρούστα το κρέας και να μοσχοβολήσει το σπίτι.

  2. 2

    Σβήνουμε με κρασί.

  3. 3

    Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και λίγο νεράκι να γίνει μια ωραία αραιή κόκκινη σάλτσα.

  4. 4

    Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει.

  5. 5

    Έχουμε χοντροκόψει το λάχανο και μόλις ετοιμαστεί το κρέας προσθέτουμε το λάχανο στη σάλτσα λίγο λίγο (να μαραίνεται σιγά-σιγά). Οι ποσότητες είναι ανάλογες με τά άτομα που θα φάνε.

  6. 6

    Τέλος βάζουμε αλάτι και τις αποξηραμένες πιπεριές φλωρίνης και αν μας αρέσει το καυτερό φαγητό και μια καυτερή πιπεριά.

  7. 7

    Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να δέσει η σάλτσα, δε χρειάζεται όμως χυλώσει να πολύ, να το έχει το ζουμάκι του το φαγητό στο πιάτο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (5)

Σχόλια (36)

asproyla
asproyla @cook_8450142
Αυτό το φαγητό είναι από τα αγαπημένα μου.Εγώ βέβαια το φτιάχνω χωρίς τις πιπεριές φλωρίνης μόνο με καυτερή πιπεριά μιας και μας αρέσουν πολύ τα καυτερά.Και για να σου πω να γελάσεις όταν το έφτιαξα πριν από 10 χρόνια έβαλα αυτά ακριβώς τα υλικά (ότι είχα σπίτι εκείνη την μέρα)νομίζοντας ότι δεν υπήρχε αυτή η συνταγή και όταν την επομένη το είπα στην μαμά μου μου είπε ότι αυτό το φτιάχνουν στην Θεσσαλονίκη.Πάνω που είπα ότι έφτιαξα δηλαδή κάτι από το μυαλό μου πάει... έκανε φτερά........

Από

christina.f
christina.f @cook_8450012
στις
,France