Λάχανο τουρσί
Πως να φτιάξετε λάχανο τουρσί για τον χειμώνα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η καλύτερη εποχή για να διαλέξουμε λάχανα για τουρσί είναι ο Νοέμβριος.
Υλικά
-
1 λάχανο ελαφρύ
-
χοντρό αλάτι
-
χυμό από 1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβω το κοτσάνι από το λάχανο και γεμίζω την τρύπα με χοντρό αλάτι.
-
2
Το βάζω σε πλαστικό δοχείο για 2 μέρες.
-
3
Την τρίτη μέρα το σκεπάζω με νερό (χωρίς να αφαιρέσω το αλάτι) και προσθέτω τον χυμό λεμονιού.
-
4
Ανακινώ κάθε μέρα για 1 μήνα.
Σχόλια (9)