Λαχανοντολμάδες κοκκινιστοί 2
Λίγα μυστικά ακόμα
Άμα θέλουμε να τους κάνουμε αυγολέμονο χτυπάμε 2 αυγά με 1 λεμόνι και τα ρίχνουμε μέσα στους ντολμάδες.
Υλικά
-
1 λάχανο μέτριο
-
500 γρ. κιμά
-
2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
-
1 κρεμμύδι
-
μαϊντανός
-
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
-
αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να ανοίξουν και να μαλακώσουν λίγο τα φύλλα.
-
2
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε ένα ένα τα φύλλα του λάχανου με λίγο κιμά και τυλίγουμε σε ρολάκια.
-
3
Βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα ομοιόμορφα, τούς ρίχνουμε λίγο χυμό ντομάτας νεράκι, λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν τούς βράσετε σε κατσαρόλα απλή τούς βάζετε ένα πιατάκι από επάνω για να μη χαλάσουν το σχήμα τους, αν τους κάνετε σε χύτρα δε χρειάζεται πιάτο.
Σχόλια