Λαχανοντολμάδες με γαρίδες

23 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Μια συνταγή όνειρο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η βασική ιδέα της συνταγής είναι από εδώ με αρκετές παραλλαγές για να προσαρμοστεί στα δικά μας γούστα. Είναι εξαιρετικά εύγευστο πιάτο και ό,τι πρέπει για ένα σαρακοστιανό τραπέζι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
5-6 άτομα
  1. Για τους ντολμάδες
  2. 1 λάχανο μεσαίου μεγέθους
  3. 1 κιλό γαρίδες (ή γάμπαρη που είναι πεντανόστιμη)
  4. 100 γρ. ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  5. 1 μεγάλο καρότο
  6. 1 κρεμμύδι ξερό
  7. μαιντανό
  8. ελαιόλαδο
  9. αλάτι (με πολύ φειδώ)
  10. πιπέρι
  11. Για τον ζωμό
  12. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  13. 2 καρότα
  14. 5-6 κλαράκια μαϊντανό
  15. τα κεφάλια από τις γαρίδες
  16. αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό να ζεματιστεί.  Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε στην άκρη.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε τον ζωμό με το κρεμμύδι, τα καρότα τον μαιντανό και τα κεφάλια από τις γαρίδες, ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι.  Βράζουμε ως να μείνει το μισό από το νερό, να είναι περίπου ένα λίτρο.  Περνάμε από σουρωτήρι και κρατάμε τον ζωμό στην άκρη.

  4. 4

    Ετοιμάζουμε την γέμιση, σωτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι το καρότο, τις γαρίδες τα μυρωδικά και σωτάρουμε για 5 λεπτά το πολύ.

  5. 5

    Στρώνουμε στον πάτο μια κατσαρόλας φύλλα από το λάχανο και κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες.

  6. 6

    Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο βάζουμε μια κουταλιά γέμισης και τυλίγουμε σφιχτά.

  7. 7

    Αραδιάζουμε στην κατσαρόλα, χωρίς κενά ενδιάμεσα.

  8. 8

    Προσθέτουμε το ζωμό που ετοιμάσαμε, ελαιόλαδο, καλύπτουμε με επιπλέον φύλλα και βάζουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.

  9. 9

    Όταν βράσει είτε πυκνώνουμε το ζουμάκι με λίγο κορνφλάουρ και μπόλικο λεμόνι ή σερβίρουμε με σκέτο λεμονάκι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα